De Snip startersappartementencomplex voor de Kerst waarschijnlijk glasdicht.

 Houten opbouw van twee appartementen.

Naast de Hoofdwagt, het pand waar Jeannette Leurs-Kersten ongeveer 25 jaar gewoond en 15 jaar in de slagerij gewerkt heeft,  is er nog een ander project dat verdient om in de schijnwerpers te staan.

Het andere Graafse project is de complete verbouwing van de voormalige bakkerij en winkel van Echte Bakker De Snip.

Nadat op 6 oktober 1999 de gebroeders Louis en Jacques Leurs hun bakkerssloven aan de wilgen hadden gehangen en Rinie en Jeannette hun Echte Bakkerswinkelschorten op konden bergen was er geruime tijd hoop dat er een Amsterdamse bakker naar Grave zou komen. Helaas kon hij zijn bedrijf in het centrum van Amsterdam niet verkopen. Enkele keren veranderde het pand van eigenaar. Het herbergde een onderkomen voor Poolse gastarbeiders en een illegale wietplantage.

Nu herrijst het uit zijn as. Er worden 8 starterskoopappartementen in het vernieuwde pand ondergebracht. Al 6 appartementen zijn verkocht. De aannemer leidde mij vandaag rond door het complex waar de bakkerij, de magazijnen, de bovenwoning en winkel een metamorfose ondergaan. De hele achtergevel is vernieuwd en verder naar achteren geplaatst. Van de achterburen is een strook grond gekocht om bergingen en buitenruimten te kunnen maken. Het resultaat mag er straks wezen. Het smeedijzeren uithangbord met de snip uit de Rogstraat siert straks dit nieuwe fraaie appartementencomplex.

Zie in het fotoarchief meerdere foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: