Advies klankbordgroep parkeren 2010-2015: ga op weg in deze richting.

Op twee vragen aan de Klankbordgroep Parkeerbeleid door fractievoorzitter Jacques Leurs reageerden de leden Leo de Vreede (bewoners) en Nico Schouten (ondernemers).
1. Wat is het belangrijkste advies aan de gemeenteraad?
Leo de Vreede: “Het besluit wat jullie gaan nemen is richtinggevend. Op alle plekken is wel iets aan te merken maar het parkeerprobleem voor bewoners, ondernemers, bezoekers enz. moet wel opgelost worden. Bij nee zeggen tegen een van de aangemerkte  locaties moet wel aangegeven worden waar dan wel geparkeerd moet worden. Aan de randen moeten grote parkeerplaatsen komen. Op het Wisseveld en  aan de Jan van Cuijkdijk zijn daar met de kennis van nu het snelst terreinen aan te leggen. Het Geheim van het Wisseveld zorgt er voor dat het niet duidelijk is of  er  snel een tijdelijke parkeerlocatie op het terrein van de voormalige school aan de Koninginnedijk/Pater van den Elsenstraat gerealiseerd kan worden. Dit terrein voldoet aan alle eisen die we stellen aan zo’n parkeervoorziening tijdens de bouw van het Hart van Grave. Ga op weg in deze richting en denk aan de communicatie.”  zei hij tenslotte.

Nico Schouten:”We moeten twee groepen parkeerders goed bedienen. De boodschappers willen kort parkeren dicht bij de winkels. De toeristen willen winkelen, koffiedrinken, lunchen en boodschappen doen. Dezen moeten langer in Grave verblijven. We moeten ook na gaan denken over de invulling van de koopavonden en de zondagen.”

2. Hoe verder overleggen met alle partijen?
De Klankbordgroep Parkeren 2010-2015 bepleit het terugkeren van een gemeentebrede verkeersadviesgroep. In de toekomst moet, met betrekking tot verkeersvraagstukken, een een andere vorm van overleg met alle betrokkenen worden opgezet.

P.S. Jacques Leurs: In het verleden is er een prima opererende adviesgroep verkeer geweest met deelnemers uit allerlei geledingen zoals politie, ouderen, VISIO, Veilig Verkeer Nederland, Fietsersbond, Graveon, Gehandicaptenraad. wijkraden en gemeente. Een voormalig college heeft dit orgaan ontbonden. In het archief is misschien nog iets terug te vinden van dit succesvolle orgaan.

3 gedachten over “Advies klankbordgroep parkeren 2010-2015: ga op weg in deze richting.

 • 2 december 2010 om 18:25
  Permalink

  In het niet zo verre verleden is er een raadsbesluit geweest voor het aanleggen van een parkeerplaats achter het museum in samenhang met het accentueren van de oude vestingwerken en een brug naar de hampoort. Daar was ook, ik meen twee miljoen Euro voor gereserveerd. Een goed plan. Als men ook de visie heeft het Arsenaal als verbindingssluis tussen de Elisabethstraat en het stadshart te laten fungeren, inclusief zorgwinkels,gewone winkels en/of woningen/appartementen om daar een financiele basis aan te verlenen dan snijdt het mes aan twee kanten. Mijn vraag aan raadslid Leurs is wel: waar zijn die (gereserveerde) twee miljoen aan opgegaan? Wat betreft een parkeerplaats op de Jan van Cuijkdijk. Onzin. De provincie zal daar geen toestemming voor geven. Denk aan de zaak van de Prinses Margriet. De gemeente zou dan met twee maten gaan meten.

  Beantwoorden
 • 2 december 2010 om 18:37
  Permalink

  Vraag aan Nico Schouten. Als de Graafse ondernemers hun auto's buiten de blauwe zone zouden parkeren, zou dat dan geen mooie dienstverlening zijn aan de boodschappers en de toeristen die hun boodschappen willen doen in ons mooie stadje?

  Beantwoorden
 • 5 december 2010 om 04:06
  Permalink

  Graag binnen afzienbare tijd een reactie op voorgenoemde vraag Nico, Wil wil wel erg ver gaan.
  Het is al zo dat bewoners in de binnenstad voor hun voertuig moeten betalen in hun straat waar zij woonachtig zijn, sommige bewoners of ondernemers mogen zelfs hun voertuig niet in hun straat parkeren omdat hier sprake is van een winkelende straat.
  Nu wil Wil zelf nog hebben dat de Graafsche ondernemers met hun voertuig gaan verhuizen.
  Alleen omdat Wil wil winkelen en eens af en toe op het tarras wil zitten met een bloknoot en een pen, bakje of glaasje erbij, een broodje gezond op het schoteltje.
  En jawel, ik zie Wil fluitend de lopende boodschappers en de toeristen zorgvuldig noteren in het zo mooie stadje Grave aan de Maas.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: