GRAVE FESTIVALSTAD: Nieuw festival in Grave: Brabantse Film Manifestatie 2011. Naast het Smartlappenfestival, Waterfestival, Hippisch Festival, Pinksterfestival, Sintfestival en Ballonnenfestival

Op zondag 17 april a.s. verzorgen Film- en Videogroep “Het Motief” (Nijmegen). “Steady Shot” (Malden) en “Oase” (Oss) namens NB’80 het Brabants Film Festival.
Tussen 10 en 20 uur worden in Palazzo Theater te Grave de beste films vertoond die in het afgelopen jaar door Brabantse amateurs zijn gemaakt. De makers zijn afkomstig van verschillende videoclubs uit de provincie Noord-Brabant en Gelderland Zuid.
Zij strijden er om een gouden, zilveren of bronzen medaille en om een nominatie die recht geeft op deelname aan het landelijk NOVA-filmfestival later in het jaar.
In drie blokken worden films op het grote bioscoopscherm vertoond. Ze zijn heel divers van inhoud wat bijvoorbeeld is af te leiden aan het genre waarin ze zijn in te delen. Zo zijn er documentaires, speelfilms, animatie, reisverslagen en  reportages te zien. De kortste film Er zijn ook een aantal films in Full HD-video te zien. Alle films zijn vooraf gejureerd en na iedere film wordt het juryrapport voorgelezen. De uitslag wordt omstreeks 19.30 uur verwacht.
Voor mensen die zelf ook een videocamera hanteren is dit een unieke gelegenheid om kennis te maken met de resultaten van andere liefhebber cineasten. Voor een toegangsprijs van € 2 krijgen de bezoekers een kop koffie + het programmaboekje.
Tussen de projectieblokken kunnen bezoekers de zaal vrij in- en uitlopen. In de wandelgangen geven leden van film- en videoclubs herkenbaar aan een gele button, graag uitleg over hun club en over de mogelijkheden om kennis en ervaring op te doen. Voor iedere videocamerabezitter is dit een unieke kans om op een heel ontspannen manier zijn kennis over filmen te vergroten.
De overkoepelende provinciale vereniging NB’80 bestaat dit jaar dertig jaar en rekent op een volle zaal (ca. 200 comfortabele zitplaatsen).
Ga voor meer informatie naar:
 www.nb80.nlwww.filmclubtmotief.nl 
www.steadyshot.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: