De zak van Sinterklaas is leeg…..zonder Den Bosch verder met IDOPS?

Tijdens het bezoek van de CDA gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant, Brigite van Haaften, die de Integrale Dorps Ontwikkelings Plannen in haar portefeueille heeft werd mij door een van haar ambtenaren meegedeeld dat de pot met geld voor uitvoering van de IDOPS leeg is.

Ter illustratie: Sint Agatha kreeg voor de oplegger idop en haalbaarheidsonderzoek een subsidiebedrag van 994.750,00 euro als co-financiering. Cuijk zet 835.000 euro opzij voor de financiering. Een hele prestatie voor dit 500 inwoners tellende dorp onder de rook van Cuijk.

Een onafhankelijke Beheersstichting heeft zich ontfermd over het beheer en gebruik. 

Bij ons eigen te bouwen Kultuurhuus 
aan / de Haven kunnen zo lessen van deze aanpak overgenomen worden. Laat Grave zich eens door Cuijk en PON informeren over dit prachtige project.

Onze eigen Sarah Benedictus, medewerker Zorg en Welzijn, vertelde dat Grave op tijd en uitvoerig aanvragen gedaan heeft voor geld om diverse IDOPS te maken.

Voor de Binnenstad ligt er een keiharde toezegging. Zij gaat nader informeren of Grave ook voor de andere IDOPS geld krijgt om deze op te zetten.

De provinciaal medewerker zei desgevraagd in Sint Agatha dat het budget voor de uitvoering op is. Wordt vervolgd!!! Hopenlijk is er een andere pot met  geld waaruit Grave geld krijgt om toch IDOPS te maken in overleg met Dorps- en Wijkraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: