Grave Lokaal

Theo Gerrits moet stadstuin aanpassen. Brief valt rauw op zijn dak!!

Kunnen de poorten van deze Graafse attractie weer open?

De Graafse artiest Theo Gerrits moet zijn stadstuin ontruimen van de gemeente Grave. Grave geeft hem zes weken de tijd om onder meer zijn pergola, tuinhuisje en ‘ufo’ aan de wettelijke eisen aan te passen aan de eisen van het bestemmingsplan. Verschillende bouwwerken zijn volgens de regels te groot. Als hij niet op tijd actie onderneemt, krijgt hij een boete.

De eigenaar van het notarishuis aan de Maasstraat verkoopt meubels, geeft rondleidingen en beschouwt zichzelf ook als theaterman. Gerrits reageert geschrokken. “Het is een akelige brief.”

Bron:  de Gelderlander

P.S. KEERPUNT 2010 neemt deze zaak hoog op. Wij zijn ter plekke wezen kijken en hebben van Gerrie en Theo met verbazing hun verhaal gehoord. “Emapthie” = inlevingsvermogen ontbreekt nogal eens voordat brieven de deur uitgaan. Het historisch besef is bijna niet meer aanwezig in het Stadhuis. En weer zullen de wethouders Mea Culpa, mea culpa, mea maxima culpa moeten zeggen.

P.S. Oproep aan alle inwoners van Grave! Bezoek s.v.p. die stadstuin! Al was het alleen maar uit protest tegen het (burgertje-pesten)beleid van de Gemeente Grave! Ik ben er een paar keer geweest met visite. Zij vonden het een van de attracties van Grave! Ik heb er nog nooit iemand uit Grave over horen klagen, dus, uit toeristisch oogpunt: gemeente, val die ondernemer niet lastig!  Marcel Hubers op de site van de Gelderlander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *