Grave Lokaal

Keerpunt 2010 begrotingsbijdrage in 500 woorden!

Onbehagen wegnemen door empathie en betere communicatie!!!
KEERPUNT 2010 wil meehelpen  om de negatieve tijdgeest te doorbreken. We willen dat onze burgers niet langer met de ruggen naar elkaar staan maar met meer empathie met elkaar omgaan. Dit kan alleen als op andere niveaus hetzelfde gebeurt. De kloof tussen de politiek en de inwoners wordt dan ook kleiner. Onze inwoners moeten via dorps- en wijkraden met eigen budgetten en bevoegdheden over hun directe omgeving beslissingen kunnen nemen. Bestuurders moeten respectvoller met elkaar omgaan en elkaar iets gunnen. Delen kun je alleen als je iets geeft.
Aanbiedingsbrief
KEERPUNT 2010   heeft zich voornamelijk gebogen over het jaar 2011. De toekomst is nog erg ongewis omdat er nog geen uitgewerkte regeringsplannen zijn.

Wij vinden het onbegrijpelijk dat het college geen rekening houdt met de immense bezuinigingen die er volgend jaar aan zitten te komen en een enorm gat in de meerjarenbe- groting slaan.

Beheerplannen
De bezuinigingen op de beheerplannen en het chronisch capaciteitsprobleem, zowel kwantitatief als kwalitatief, baart ons grote zorgen. Al vele jaren constateren we dit. De staat van onderhoud van de buitenruimte, de verlichting in bijv. het centrum en de staat van de brug op Henri Dunantsingel  zijn ver beneden het door ons gewenste peil. Komt bij deze brug de veiligheid niet in het gedrang?
Grondexploitatie
Nederlandse gemeenten
De VNG concludeert dat alle gemeenten zorgen hebben over de economische crisis in samenhang met grondbeleid. Iets meer dan zestig procent van de respondenten van de ledenpeiling over dit onderwerp geeft aan dat het geldelijk probleem voor de komende vier jaar tussen nul en tien miljoen euro ligt.
Grave
In de aanbiedingsbrief wordt aangegeven dat de besluitvorming over de herziening van de grondexploitatie verwerkt zal worden in de programmabegroting als deze is vastgesteld. Het belangrijkste onderdeel van de GREX is het Wisseveld. Als een zwaard van Damocles hangt dat boven de Graafse schatkist. Veel van de financiële toekomst van Grave zal afhangen van dit ooit zo ambitieuze project dat begon binnen het provinciale Bouwen binnen Strakke Contouren. Ballast Nedam haakte af met zijn Wilwaterbaanplannen. De Grondbank kwam binnen en is tot nu toe partner met de afspraak “samen op samen af”. Een traject van Ruimtelijk Toetsingskader en Bestemmingsplannen voor honderden woningen werd voortvarend ingezet. Vooraanstaande architecten tekenden plannen en vertrokken weer. Projectleiders kwamen en vertrokken ook. Maaszicht kwam gelukkig in beeld en bleef doorzetten. Het Kultuurhuus (Multifunctioneel Centrum) komt er nu gelukkig ook. De verwachtingen zijn hooggespannen; alleen nog even het beheer regelen!!!
Omdat  KEERPUNT 2010 maar 500 woorden mag gebruiken rest ons verder een opsomming van zaken die we aan de orde stellen:
Julianaplein Gassel, de fietsenstalling en omgeving, kinder-boerderij Velp, We have a dream, bijstandsuitkeringen, oud-papierophaalvergoeding, weekmarkt en kermissen, kinderfolklore, Quadrant, stadsdichter, ondernemersvriendelijkheid, starters -woningen in de Stoof, bouwen in Velp en Gassel, ontwikkelen locatie Prinsenstal/Oliestraat, historisch stadhuis, trouwlocatie, VVV- en Bezoekers- managementkantoor, welkomstborden, Hampoort -bruggen, stadsparken, digitalisering van de informatie, recht -streekse uitzendingen van vergaderingen via het internet, afhandeling van brieven, samenwerking binnen het Land van Cuijk, Noordelijke Maasvallei, zelfstandigheid, organisatieverbetering,  IDOP’s, verandertraject, gemeenteraden aan zet.

Meer info: https://www.jacquesleurs.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *