Grave Lokaal

Historisch en druk bezocht CDA congres in Arnhem.

Mijn tegenstem verklaring van 1 minuut voor de stemming en het tellen.

De fractievoorzitter van Keerpunt 2010 uit Grave, Jacques Leurs bezocht met een ander CDA lid uit Grave,  als hernieuwd landelijk lid van het CDA, deze meest bekeken politieke bijeenkomst via de televisie uit de vaderlandse geschiedenis.

Hij maakte gebruik van het spreekrecht en zei in een minuut:

“De keuze waar het CDA vandaag voor staat heeft enorme consequenties. Op het leven van mensen. Laten we dat vooropstellen. Allereerst betekent regeren met gedoogsteun van de PVV het einde van een liberaal en verdraagzaam Nederland in de wereld. De reactie van Merkel op de coalitievorming was niet mild. En dat is een reactie van een zeer naaste handelspartner. Nederland slaat een enorme flater. Nederland, in de top 10 van meest geglobaliseerde landen wereldwijd, kan zich niet veroorloven om dergelijke misstappen te begaan. Om nog maar niet te spreken over de bezuinigingen op kunst en cultuur. Er zijn de laatste jaren tal van onderzoeken gepubliceerd die aantonen dat een gunstig cultureel klimaat bijdraagt aan een positief vestigingsklimaat. De  ontwikkeling van een kenniseconomie stagneert zonder stimulatie van cultuur, van hoge tot lage. Bedrijven vestigen zich niet op plekken waar niets te beleven valt.

Tenslotte. Met de gedoogsteun van Wilders, kiest het CDA er voor latent racisme door te laten sijpelen naar mainstrem politiek. Door met Wilders in zee te gaan wordt de mening van een extremist genormaliseerd. Het wordt normaal om onderscheid te maken tusen “goede” mensen, en “verkeerde” mensen. Wanneer de PVV zijn zin krijgt, mogen enkel een specifieke groep mensen in “vrijheid” leven. Zo’n superieuriteitsdenken doet denken aan verschrikkelijke, vervlogen tijden. 
Vandaar mijn hartekreet, laat het CDA hier niet aan meewerken.”
Terugzien: http://nos.nl/uitzending/23392-nos-journaal-2000-uur.html

2 gedachten over “Historisch en druk bezocht CDA congres in Arnhem.

  • Hulde pa, dat je je stem hebt laten horen op het congres. Helaas waren 2 op de 3 aanwezigen zo onbehoorlijk om voor te stemmen. Bruin-1 zal er aankomen, maar hopelijk houdt het niet lang stand!

    Beantwoorden
  • Gelukkig gaat er een nieuwe wind waaien,het CDA mag blij zijn dat ze mee mogen doen.
    Voor wie zijn jullie bang,schouders er onder en doennnnn.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *