Dorpsraad Escharen boos op gemeente Grave. Directie de Ester voor nieuwe locatie.

Hettie Sipman, directeur van “de Ester” kan de emoties over een eventueel vertrek van de school uit het dorp best begrijpen. “Maar”, aldus Sipman, “bij huisvesting moet je ver over de horizon kijken. Een gebouw moet 40 jaar mee. In alle dorpen zie je het leerlingenaantal geleidelijk dalen. Dat zal straks ook  in Escharen het geval zijn. Op de nieuwe plek hebben  we een groter gebied waaruit we kunnen werven. Als een school beneden de 100 leerlingen komt, kun je dan eigenlijk nog wel kwaliteit bieden?
Bovendien wordt de school slechts 400 meter verplaatst. Het blijft onze eigen school. Het wordt beslist geen fusie!!! We moeten echt aan de toekomst denken. Kwaliteit gaat boven de nabijheid!”
Hettie Sipman was niet op de hoogte van de brief van de Dorpsraad: “Niemand van de Dorpsraad heeft mij iets gevraagd. Ik wil desgevraagd best uitleg geven”.
Voor Jan Opsteeg is de opstelling van de directeur een verrassing. Hij reageert heftig en duidelijk teleurgesteld: “Je kunt wel zien dat deze mevrouw niet in Escharen woont!”
Het lijkt erop dat het plan “We have a dream” voor Escharen voorlopig meer op een nachtmerrie lijkt.

Bron: de Graafsche Courant/Freddy Kloote’

P.S. KEERPUNT 2010 is voorstander van een grote Breede School waarin de Ester en de Sprankel een eigen schoolvoorziening hebben. 

Lees meer:
 http://www.bredeschool.nl/bibliotheek/literatuur-op-thema/businessplan-multifunctionele-accommodaties.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: