Conferentie “Land van Cuijk; een regio met Brabants toegevoegde waarde”.

KEERPUNT 2010 heeft, dankzij een prima netwerk, ook een uitnodiging ontvangen om aanwezig te zijn bij deze conferentie in Boxmeer.
Boxmeer en Cuijk, de twee grootste gemeenten in het land van Cuijk, en de Provincie Noord-Brabant willen dat de vaart erin blijft bij de regionale megaprojecten. Om alle betrokken partijen hiervan te doordringen wordt op donderdag 21 oktober een conferentie gehouden in Boxmeer.
Tijdens de conferentie zullen aan de hand van thema’s en stellingen actuele ontwikkelingen in de regio bediscussieerd worden. Boxmeer en Cuijk hebben daarbij voor ogen het Land van Cuijk als een vitale regio op de kaart te zetten, waarbij alle partijen profiteren van elkaars kwaliteiten. Als aanzet is een gezamenlijke “ontwikkelvisie” opgesteld die zich richt op megaprojecten als Health Campus Boxmeer, Homburg Campus Cuijk en de Dommelsvoort (health, welness en leisure).

Een betere ontsluiting van het gebied moet volgens de samenstellers nadrukkelijk bij de ontwikkelingen worden betrokken. Inzet is om beslissers via “Tafelgesprekken” nader te informeren en afspraken te l;aten maken over deze sleutelprojecten, waarbij de regionale samenwerking als een belangrijke voorwaarde wordt gezien.

Tot de genodigden van de conferentie behoren Land van Cuijkse en provinciale politici, evenals vertegenwoordigers van onderwijsinstellingen, zorgorganisaties en het bedrijfsleven.

P.S. KEERPUNT 2010 hoopt inspiratie op te doen voor de inbreng tijdens de begrotingsbehandelingen die, wat ons betreft, in het teken zullen staan van: “EEN TIJD VOOR EMPATHIE”. Ook hopen we input te krijgen voor de te maken Toekomstvisie Grave onder leiding van onze nieuwe burgemeester Sjoukje Haasjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: