Vertraging bouw Hart van Grave.

De bouw van binnenstadproject Hart van Grave loopt ‘enkele maanden’ vertraging op. Dat zegt commercieel directeur Huub Linders van ontwikkelaar Van der Horst in Cuijk. De sloop van het oude gemeentekantoor begint niet eind 2010, maar in januari of februari 2011. “Dat komt niet alleen door de gemeente, maar voor een belangrijk deel wel”, zegt Linders. Een boze brief van Van der Horst belandde donderdag bij de gemeente.
De brief spitst zich niet toe op de vertraging van Hart van Grave, wel op de affaire rond Het Arsenaal.

Bron: De Gelderlander

Eén gedachte over “Vertraging bouw Hart van Grave.

 • 19 september 2010 om 05:18
  Permalink

  Waar personen zich ook al mee bezig houden, en dan loopt de mond over van de jongeren, hoe jong moet je zijn die ouderen of de gemeenschap lastig vallen.
  Oudere personen lastig vallen die het eeuwige leven ook niet hebben, mogelijk kan hun leven in gevaar gebracht worden, het spreekwoord luid dan ook, verplant nooit een oude plant.
  Deze lastig te vallen, omdat zij een verbouwing niet kunnen bekostigen, kijk om je heen, is het allemaal perfect, erger nog, niets is perfect, de mensen zijn onrustig.
  In de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw stonden er alleen maar oude krotten, tijd genoeg zijdens ze destijds, en toch is het goed gekomen, kijk om je heen.
  Op twee panden na in Grave waar het ruikt naar eigenbelang daar we later op terug zullen komen is alles gerestaureerd aan de buitenzijde, liever had ik hehad dat de vorige generatie nog geleefd had, hadden ze mee kunnen praten, waar deze recessie van respect voor en aan elkaar op uitkomen.
  Toch weer terug naar het hart van Grave, het kan zijn dat Des Bouvrie een oogje heeft laten vallen op het hart van Grave, alles is mogelijk ??.
  En Jacques van Geest daagt Henk uit, is dit onmacht of toch … zijn ze weer belegeringen aan de randen van het hart van Grave aan het opzetten, als ze geduld hebben tot de kwartieren zijn ingericht in het hart van Grave, kunnen zij deze kwartieren bezetten en daar hun verzet voortzetten.
  Al deze reacties in de Gelderlander brengen Grave toeristisch niet veel geld in het laatje.
  Jammer is al dat het Arsenaal destijds is verkocht, hier had een groot museum kunnen herrijzen inplaats van appartementen, dit had het bestuur destijds ook kunnen bedenken van deze appartementen, dat had geld in het laatje gebracht, nee zegt het daaglijks bestuur nu, we bouwen liever een stuk aan de Hampoort, tonnen zijn hiermee gemoeid.
  Verschillende monumenten worden aangepakt in Grave, wel goed in deze tijd van recessie, maar zijn deze restauraties nu ineens allemaal nodig, of zijn er andere belangen in het spel ??.
  Nu vinden ze ineens asbest en ander materiaal op wisseveld, wist het gemeentebestuur destijds niet dat hier afval in de grond zat, normaal als er een stuk grond aangekocht wordt, en zeker door een instantie als Grave die eigenaar wordt, voert onderzoek uit naar stoffen die niet in de grond horen te zitten.
  We praten toch over recente aankopen van grond, deze onderzoekingsbedrijven bestonden al en deden al vele onderzoekingen in Nederland, had hier moeten gebeuren bij hun aankoop, had de veroorzaker het kunnen opruimen, of kan deze nog ter verantwoording worden geroepen ?, schilt in de kosten, maar de kleine lettertjes zullen wel voor zich spreken in het koopcontract.
  Maar toch, als Gravenaar kan ik nog even door gaan en Jacques zal weer tegen me zeggen, weer laat je huiswerk gemaakt, waar ik toch niets mee opschiet, een hoop ergenis dat overblijft in Grave, en ik hoop niet dat onze Burgemeester daarom, om deze ergernis op een andere plaats gaat dienen, Grave had al littekens en zal littekens blijven krijgen zolang er niet op tijd van bestuursposten verwisselt zal worden.
  Hier praten ze en kijken ze je aan of ze willen zeggen, ( waar heb jij verstand van ).
  En ik denk dan, ach dat stukje papier is alleen uit eigen belang behaald.
  Waar ik naar toe wil, is van de ontschenbaar af,
  vervolgen, verkeerde besluiten genomen, verkeerde besluiten nemen is altijd een excuus voor de toekomst blijkt achteraf.
  Al is dat voor het heel bestuur, voor de kosten op laten draaien, tot de kosten er uit zijn, al moet het gehele bestuur indivudueel zijn of haar eigendommen verkopen.
  Mij kan dit ook gebeuren als ik misstappen bega,
  of verkeerde besluiten maak of neem zowel indivudueel als bij mijn werkgever die mij ontslaat als ik niet naar behoren functioneert.
  Misschien wordt dan meer naar het algemeen belang gekeken, inplaats premie te incasseren bij opstappen of ontslag.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: