Keerpunt 2010: voorstel behandeling het Arsenaal niet rijp voor besluit; dus uitstel.

“Schandalig”: zei Jan des Bouvrie en vertrok boos naar huis.

Keerpunt 2010 wil agendapunt wijziging van bestemmingsplan Het Arsenaal later behandelen; dit voorstel is niet rijp voor behandeling. Nog veel is onduidelijk.


Keerpunt 2010 is een warm voorstander van het ontwikkelen van het Arsenaal en het weer in gebruik nemen van dit monunmentale complex. Verdere verloedering van die mooie locatie moet tegengegaan worden.

We hebben de stellige indruk dat de plannenmakers van het projekt Hart van Grave/HEMA zeer wel bereid zijn om in overleg met Jan des Bouvrie en andere initiatiefnemers uit het verleden tot een voor Grave goede invulling van dit gebouw kunnen en willen komen. De gemeente heeft dan wel een inspanningsverplichting om de Kat eindelijk op te knappen. Geld en plannen zijn er al lang voor geregeld. Het hoeft alleen nog te worden uitgevoerd!!! Ook Grave moet achterstallig onderhoud plegen.

We hebben ook de indruk dat de collegewisseling een rol heeft gespeeld bij dit hernieuwde verzoek. De onderliggende summiere stukken spreken boekdelen.

Keerpunt 2010 leest in het raadsvoorstel…. een zinnige invulling geeft en een positieve uitstraling en  een gunstig effect heeft op het economisch klimaat. Waar baseert het college dat op?

Een door het Hart van Grave en HEMA aangeleverd D.P.O. onderzoek van B.R.O., op verzoek van de gemeente Grave,  waarvan de inkt nog niet is opgedroogd, geeft al een duidelijke visie die er niet om liegt!!

Keerpunt 2010 wil inzage in die rapportage.

Onder punt 2 van het voorstel van de randvoorwaarden staat dat er een DPO onderzoek moet komen. Waarom nog eens de zaak overdoen en Jan des Bouvrie op onnodige kosten jagen?
Zijn er recente cijfers over de woningmarkt en de behoefte aan woningen nu en in de toekomst?

Later meer….  o.a. over de inzakkende slagroomtaart als beeldspraak voor de toestand van het Arsenaal. Ook de akte van dading, witschilderen en geld voor het parkeerterrein komen nog aan bod!!! 

Zie ook de 2 bijdragen van Frank Houtappels in de Gelderlander

Jan des Bouvrie woest op Graafse gemeenteraad.
van onze Telegraafredactie

AMSTERDAM – Jan des Bouvrie heeft dinsdag in Grave stampvoetend een
bijeenkomst van de gemeenteraad verlaten.

De interieurdeskundige was op de bijeenkomst om zijn plannen voor Het
Arsenaal te presenteren. Het monumentale pand staat al sinds 2006
leeg. Jan richtte er eerder een woonwinkel- en designcentrum op, maar
dit was geen succes.

Jan wil dolgraag appartementen bouwen. Toen de gemeenteraad niet
enthousiast reageerde en op het punt stond om de plannen af te wijzen,
liep de ontwerper briesend van woede de zaal uit.

Dit meldt de Gelderlander.

“Ik word met een kluitje het riet ingestuurd. Schandalig is het!”

Jan des Bouvrie boos op gemeenteraad Grave

ANP
 Binnenhuisarchitect Jan des Bouvrie heeft het aan de stok met de Graafse gemeenteraad. Dat schrijft De Gelderlander.

Jan bezit het monumentale pand Het Arsenaal in de Brabantse gemeente, dat al een tijdje leeg staat. Er was een luxe koopcentrum in gevestigd, maar daar trok de interieurontwerper in 2006 de stekker uit. Nu wil hij appartementen in het pand bouwen.

De gemeenteraad Grave moet toestemming voor de bouw geven. Toen de plannen dinsdag dreigden afgewezen te worden, liep Jan boos weg. ‘Ik word met een kluitje het riet ingestuurd. Schandalig is het’, aldus Des Bouvrie.

Jan des Bouvrie houdt zich niet alleen met interieurs bezig. Dit najaar brengt hij een mannenmodelijn op de markt, genaamd De Fashion Architect. De kleding komt te hangen bij C&A.

3 gedachten over “Keerpunt 2010: voorstel behandeling het Arsenaal niet rijp voor besluit; dus uitstel.

 • 22 september 2010 om 10:59
  Permalink

  Schandalig deze reactie van de raad deze is ook nog niet rijp, lijkt op oude vandagen club dit pand staat al zo lang leeg ,is dit zo moeilijk of wacht men tot hij slooprijp is,dan hebben wij er weer een parkeerplaats bij.Laat toch een een frisse wind waaien in die club.

  Beantwoorden
 • 23 september 2010 om 06:59
  Permalink

  Hoewel ik van de details natuurlijk niet volledig op de hoogte ben lijkt mij de reactie van dhr. de Bouvrie niet erg fatsoenlijk. Vooral niet om op alle mogelijke manieren de media hier in te betrekken. Voor zo ver mij bekend is het niet de schuld van Grave dat het met het Arsenaal niet goed is gegaan. Misschien dat de wellicht wat commerciëlere mentaliteit uit het westen hier niet helemaal goed is gevallen of dat het iets te groots is aangepakt. Respect dat hij het geprobeerd heeft, ook op dit vlak waardering voor de gemeente dat ze toen niet voor de eenvoudigste oplossing hebben gekozen om er appartementen van te maken maar er iets bijzonders / levendigs mee wilde doen. Ondernemingsrisico heet dat. Enige bescheidenheid bij het proberen oplossen van zijn problemen lijkt mij nu wel op zijn plaats. Mvg Jeroen v Druten.

  Beantwoorden
 • 23 september 2010 om 19:47
  Permalink

  Een man die zijn eigen bedrijf failliet laat gaan en daarna gaat zitten zeuren. Lekker makkelijk de hete aardappel doorpassen!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: