Grave Lokaal

“Het enige verschil is dat bij mij niet geschoten is”: Ben Litjens uit Escharen n.a.v. overval op Claassen uit Walsert.

De overval op de familie Claassen  tussen Ledeacker en Wanroij heeft overeenkomsten met de roofoverval waar ondernemer Ben Litjens uit Escharen in de nacht van 30 op 31 juli slachtoffer van werd. Vier gemaskerde en gewapende mannen drongen die zaterdagmorgen bij Litjens, die lag te slapen, binnen. Ze sloegen en schopten Litjens en bedreigden hem met vuurwapens. Ze vertrokken uiteindelijk met onbekende buit. De daders zijn tot op heden spoorloos.
Litjens kent autosloper Claassen goed. “Heb vorige week nog twee bestelbusjes aan hem verkocht. Zo gaat dat, je gunt elkaar een boterham. Je gaat denken. Zijn bedrijf ligt vrij. Hij zit aan een doorgaande weg. Ik ook. En hij is op hetzelfde tijdstip overvallen. Het enige verschil is dat bij mij niet geschoten is.”
Het is volgens een politiewoordvoerder onbekend of beide overvallen met elkaar te maken hebben. “Natuurlijk onderzoeken we dat. Het zou slordig zijn als we dat niet doen. Het slachtoffer uit de Walsert hebben we al eventjes kunnen spreken, alsmede zijn vrouw. In het belang van het onderzoek willen we daar nog niets over kwijt.
Eind maart was er ook al een gewapende overval in Velp waarbij de 76 jarige Theo Kuijpers door een indringer werd doodgeschoten.

Bron: de Gelderlander/Henk Baltussen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *