Gelezen op het weblog van Leo de Vreede.

Het interim-bestuur van Quadrant, de stichting die een aantal gemeenschapshuizen beheert heeft de werkzaamheden beëindigd, zonder dat er een nieuw bestuur is benoemd. Op zich een merkwaardige gang van zaken. Normaal dient een interim bestuur of functionarissen om het gat tussen 2 vaste te vullen. Nu is er een interim-coördinator aangesteld die volgens een B&W-besluit voor 2010 nog bijna € 18.000 kost.  

Nu weten in ieder geval hoe kostbaar en waardevol vrijwilligerswerk is!

Het interim-bestuur heeft wel een rapport uitgebracht. Wellicht dat daar de reden is opgenomen waarom men niet is aangebleven totdat de opvolging was geregeld. Het simpele feit dat er het bestuur “een tijdelijk karakter had” (citaat raadsleden-nieuwsbrief) kan toch niet de enige reden zijn? Misschien dat hier in de presentatie iets over wordt verteld.

P.S. Ook Keerpunt 2010 wil uitleg over de gang van zaken bij Quadrant. 

Nu Grave aan de vooravond staat van beslissingen over het beheer rond het Multifunctioneel Centrum in Maaszicht en de nota  We have a dream behandeld moet worden en ook de toekomst van Esterade, Katrien en de Westhoek op het spel staan is het toch noodzakelijk een goed functionerend bestuur te hebben. Van interim-coordinator is de status van interim inmiddels wel verlopen. Al jaren is hij actief in Grave en ook goed betaald ook!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: