Vragen in de voorbereidende vergadering.

In verband met de actualiteit en het dringend karakter van de vragen stelt KEERPUNT 2010 de volgende vragen bij de behandeling van agendapunt 10 in de voorbereidende vergadering op 13 juli:

  1. Hoe staat het met het betalingsgedrag van de Gemeente Grave? Binnenlands Bestuur heeft hier onderzoek naar gedaan. Veel gemeenten werkten hier niet aan mee. Hebben wij wel meegewerkt aan dit onderzoek? KEERPUNT 2010 wil de lokale en regionale economie steunen en wil dat Grave hieraan meewerkt door snel te betalen.
  2. Naar aanleiding van berichten in de media over een bijeenkomst in september van Cuijk en Boxmeer om over samenwerking te praten vraagt KEERPUNT 2010 het volgende: Is Grave op de hoogte van dit besluit? Wil Grave zich inzetten om een bijeenkomst van alle raadsleden uit het Land van Cuijk te organiseren om met elkaar te praten over samenwerking bijv. o.l.v. het bureau dat ook bij ons geweest is? Misschien kan dat in een klein groepje voorbereidt worden door de griffiers? In het verleden is er ook al eens een bijeenkomst geweest in Cuijk, georganiseerd door de griffiers, waar een aantal raadsleden met elkaar om de tafel zaten. De burgemeesters en secretarissen kunnen dit ook in hun overlegrondes bespreken. Er zijn weinig mensen in het Land van Cuijk die precies weten hoe de vlag er bijhangt inzake de samenwerking. Bijv. In Grave staat al sinds januari een deel van het stadhuis leeg na het vertrek van de sociale dienst naar Cuijk. De personeelsdienst van Cuijk, Mill en Grave zou daar gehuisvest worden. Maar….

       

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: