Hart Grave: meer Hema minder huis.

Meer ruimte voor winkels, vijf appartementen minder. Als de gemeenteraad van Grave instemt met een voorstel van burgemeester en wethouders, wordt het binnenstadproject Hart van Grave aangepast.

Bij Hart van Grave maakt het oude gemeentekantoor aan het Hofplein in Grave plaats voor woningen en winkels. In het oorspronkelijke plan zouden er vijftig appartementen en 1.400 vierkante meter aan winkels komen. Nu worden dat 45 appartementen en 2.000 vierkante meter winkels. Dat komt ten goede aan de HEMA, die 800 vierkante meter betrekt.

Er verdwijnen nu twee potentiële woningen woningen van zo’n de 150.000 euro rond de klokkentoren. Daar is straks plaats voor een restaurant, koffiehoek (aanvulling HEMA) van de HEMA. Drie andere appartementen waren in verder uitgewerkte plannen al weg.

“We wilden het plein levendiger maken”, zegt commercieel directeur Huub Linders van ontwikkelaar Van der Horst. “Die woningen waren toch al niet ideaal qua lichtinval en indeling. Er was te weinig ruimte voor bijvoorbeeld een extra slaapkamer.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: