Grave Lokaal

Raad van Grave start proef met de e-reader.

Jacques Leurs probeert zijn pas gekregen e-reader uit op de informatie-avond voor nieuwe inwoners.
Anja Henisch kijkt mee naar zijn vorderingen. Misschien betekent dit als de proef lukt dat Grave de communicatie naar de raad digitaal gaat doen. Veel papier wordt dan uitgespaard en printen overbodig gemaakt. Hij hoopt dat de jaarrekening, burap en kadernota snel zo digitaal aangeleverd gaan worden. We houden U op de hoogte van de voortgang van deze gisteren gestarte proef waar aantal raadsleden, de griffier en medewerkster ICT aan mee doen. In ruim 30 gemeenten gaat men al digitaal volgens Notubiz.

NotuReader

Met veel succes bracht iRex Technologies de eReader op de markt: een digitaal boek waarmee men gemakkelijk allerlei soorten documenten kan lezen. NotuBiz ging een samenwerking aan met iRex Technologies en ontwikkelde diverse toepassingen voor de eReader. Met NotuReader profiteren vergaderaars daardoor optimaal van de voordelen van de eReader.

Laptop en schrijfblok in eenNotuReader combineert de voordelen van het papier met de voordelen van de laptop of computer. Door een handige koppeling met NotuDoc of uw eigen informatiesysteem kunt u de deelnemers aan een vergadering automatisch van de benodigde stukken voorzien. Het binnenhalen van documenten is eenvoudig: vergaderaars kunnen hun eReader daartoe op elke mogelijke computer aansluiten.

Alles bij de hand. Stukken vergeten, kwijtgeraakt, verkeerd gekopieerd: het zal niet meer voorkomen. Printen of kopiëren is niet nodig, want door het gebruik van zogenaamde ‘digitale inkt’ biedt de eReader hetzelfde leescomfort als het papier.

Ook is het mogelijk om aantekeningen bij documenten te maken en deze op te slaan. Een voordeel boven het papier is dat verspreiding goedkoper, eenvoudiger en milieuvriendelijker is. Bovendien maakt NotuReader gebruik van links naar andere documenten of naar andere plekken in hetzelfde document.

Samen met iRex werkt NotuBiz permanent aan nieuwe toepassingen voor de eReader.

Voordelen NotuReader:

  • De NotuReader kent veel voordelen ten opzichte van het gebruik van een laptop of computer.
  • De NotuReader…maakt papier overbodig.
  • Maakt lezen vanaf het scherm comfortabel. Ook in vol daglicht.
  • Slaat handgeschreven notities digitaal op.
  • Vervangt scrollen door gemakkelijk bladeren.
  • Toont de documenten op A4-formaat.
  • Heeft een lange batterijduur.
  • Dringt kopieerkosten terug.
  • Is licht van gewicht.
  • Reduceert de CO²-uitstoot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *