Reliëf Christus Hemelvaartkerk wordt onthuld.

Jeroen Mol in 2005 in een lege Hemelvaartkerk. Jeroen was verantwoordelijk voor het gebouw enz.

Reliëf Christus Hemelvaartkerk wordt onthuld.

In 2002 zijn we met een kleine commissie begonnen met het brainstormen van wat, hoe, waar, door en voor wie en misschien wel of er wel of niet een herinnering “iets” mocht of wel moest komen.

Duidelijk was dat men behoefte had aan het iets, dat dit ook de gedachte zou moeten zijn van de hele parochie/ gemeenschap en niet van een klein groepje. Al gauw werd duidelijk nadat ieder zijn voelsprieten in de wijken had uitgestoken dat men dit wel zou waarderen. Er kwamen ideeën zoals een stilte centrum, gedeeltes uit de H-kerk verwerken in het gebouw de Buitenhof. Allemaal opties die met de projectontwikkelaar serieus bekeken zijn.

Een tijdlang was het stil……….in de periode tot 2008-2009 kwam er weer schot in door toch te blijven streven naar het eind doel: een herinnering aan de Hemelvaartkerk die hier ooit gestaan heeft, voor alle parochianen.

Inmiddels kwam er schot in de zaak, de contacten die met Artica (Jelle de Wit) lopen zijn uitstekend. Gekozen werd voor kunstenaar Jan Ketterings die in Grave zijn sporen al heeft verdiend, voorstellen werden gepresenteerd aan Jelle de Wit en Mevrouw T.Verhallen (huisgenoot van Past. Van den Hurk). Uiteindelijk werden de voorstellen aangepast aan de wensen zoals wij die zagen en zoals de parochianen of niet parochianen er tegen aan zouden kijken. Eind 2009 belde Jan Ketterings een voorbeeld klaar te hebben, deze is inmiddels uitgewerkt tot ware grote en is naar de bronsgieter gebracht, de plaquette is echt Super geworden, zowel Jelle de Wit als Ton Verhallen als ikzelf (uit naam van alle parochianen) zijn enorm blij met het resultaat! We hebben de woorden van Dhr. Ketterings uiteidelijk goed begrepen: kunst maak je niet zomaar, dit doe je met gevoel, als je dit er niet in kunt geven wordt het niets.

Graag nodig ik u namens Artica uit om bij deze onthulling aanwezig te zijn op vrijdagavond 28 mei 19.00 uur aan het Pastoor van den Hurkplein in Grave. Dan zal Artica Vastgoed Het 30 kg wegende bronzen Reliëf van de Hemelvaartkerk met Past. Van den Hurk aanbieden aan de parochianen van de Emmaüs Parochie Grave. Tijdens de onthulling om ongeveer 19.10 uur zal ook de klok welke bij de Elisabethkerk in het centrum van Grave een mooie plaats heeft gekregen even van zich laten horen als verbondenheid met het Bronzen Christus Hemelvaart Reliëf.

Spekers zijn Artica Vastgoed Rosmalen (opdrachtgever), J.Ketterings (Kunstenaar), W.Jans en L.Schuh ( namens de Parochianen en bestuur Emmaus), Burgemeester W.Delissen. ( Gemeente Grave).

Bron: Jeroen Mol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: