“Parkeren Grave nú probleem”.

Nu, daar gaat het ook om bij de parkeerproblemen in Grave. Er moeten meer potentiële parkeerplekken in Grave worden aangegeven, en niet alleen voor de lange termijn.

Dat is in het kort de conclusie van de klankbordgroep die op verzoek van de gemeente nadacht over parkeerproblemen.

Volgens Grave dreigt de binnenstad dicht te slibben. De komende jaren wordt er veel gebouwd waardoor parkeerplaatsen verdwijnen.

Er is door de klankbordgroep onder meer gesproken over parkeren aan de Jan van Cuijkdijk, op delen van het Visisoterrein, een deel van het Stoofpark en aan de Elftweg.

Maar die plekken bieden oplossingen voor de lange termijn, zegt de klankbordgroep, terwijl er op korte termijn oplossingen nodig zijn.

“Wij lijken voorbij te gaan aan de realiteit van de dag”, zegt Huub Linders van Van der Horst Ontwikkelingsgroep. “Misschein was de opdracht te strak geredigeerd. We willen niet als een marionet gebruikt worden, maar zonder belemmeringen nadenken en onze ongezouten mening geven”, zegt Linders.

Bron: de Gelderlander

P.S. Keerpunt 2010 is benieuwd naar de inhoud van het coalitie-akkoord over het parkeerbeleid en de finantiële onderbouwing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: