Grave Lokaal

De Graafse raad vraagt en krijgt antwoord: beheer Viersprong en Jongerencentrum.

Aan: het College van Burgemeester en Wethouders. 26 mei 2010

Vragen ten aanzien van jongerenzaken van LPG. 12 mei 2008


Onderwerp: Nieuwe locatie jongerencentrum.


1. Is er bij de bepaling van de nieuwe locatie, voormalig café de Nieuwe Elft aan de Bosschebaan 4, gedacht aan de veiligheid van de jongeren? En is er inspraak geweest van zowel de jongeren zelf als hun ouders?

Naar mijn inziens is het een gevaarlijke locatie zo aan de provinciale weg N324. Het is een druk punt, waar kinderen over moeten steken zonder hulp van stoplichten etc.

2. Is er al een huurovereenkomst met de provincie? En wat gaat dit kosten? (Ook graag mogelijke kosten die nodig zijn voor verbouwing, het pand moet toch helemaal ingericht worden aan de hand van strenge veiligheidseisen

3. Naar aanleiding van punt 2: waarom wordt het huidige JC niet meer gedoogd? Waarom is er geen verlenging van de tijdelijke ontheffing mogelijk? En waarom is gedogen niet wenselijk? Of zijn er concrete bouwplannen?

Waarom zouden we het JC nu weer tijdelijk willen verplaatsen. Is het niet veel zinvoller om t.z.t. een goede, permanente locatie te zoeken?. Dit bespaart toch middelen die beter in een nieuw, permanent JC kunnen worden gestoken.

4. Is er de mogelijkheid dat de gemeente in overleg met de provincie kan kijken naar de mogelijkheid voor plaatsing van een Jongerencentrum bij de Skatebaan?

P.S. Enkele jaren geleden was de LPG een felle tegenstander van een definitief jongerencentrum bij de skatebaan en de cafetaria. Veranderd inzicht?

Met vriendelijke groet,   Rick Joosten  Bron: raadsgriffier.

Schuif niet met jongeren, zegt LPG

Het heeft niet zoveel zin om weer een tijdelijke oplossing te vinden voor een jongerencentrum in Grave. Er moet een definitieve plek voor een jeugdhonk komen, bijvoorbeeld bij de skatebaan tussen Elftweg en Mgr. Borretweg.

Dat vindt de lokale partij LPG. Die stelt vragen over het onderwerp aan burgemeester en wethouders.

Eerder deze maand werd bekend dat Grave haar tijdelijke jongerencentrum wil onderbrengen in een oud café aan de Elftweg, de provinciale weg tussen Grave en Velp. Nu zit er een tijdelijk jongerencentrum in een oud kantoorpand op bedrijventerrein Wisseveld. Daar wordt het gedoogd.

Bron: website Gelderlander

Vraag raadslid van Raaij d.d.  26 mei 2010

Er zijn wederom problemen met betrekking tot de horecavergunning voor De Viersprong in Gassel. Op de eerste plaats verneem ik graag HEDEN wat nu precies de problemen zijn en op welke manier deze ( voorlopig) kunnen worden getackeld. Ook verneem ik graag welke ambtenaar deze kwestie behandelt en wie portefeuillehouder is.

Beantwoording:

De Viersprong en/of tijdelijke beheerder beschikken door het staken van de exploitatie door de vorige beheerder, op dit moment niet over een noodzakelijke exploitatievergunning en een Drank- en Horecavergunning.

De ontvangen aanvraag van de beoogd nieuwe beheerder, ingediend in april 2010, kan wegens het tot op heden ontbreken van essentiële documentatie (het betreft dus een incomplete aanvraag) niet in behandeling of beoordeeld worden.

Op een schriftelijk verzoek, gedateerd 28 april 2010, om ten spoedigste de noodzakelijke documenten aan te leveren, is jammer genoeg tot op heden nog geen reactie van de aanvrager ontvangen. Inmiddels is een zgn. 1e hersteltermijn van 3 weken op 19 mei 2010 verlopen.

Om de lokale gemeenschap toch te voorzien van faciliteiten, heeft het college van B&W op 20 maart ingestemd met een tijdelijke gedoog situatie. Gedurende de gedoogperiode wordt de aanvrager geacht de voor de vergunning noodzakelijke documenten en papieren aan te leveren zodat het traject van vergunningverlening kan worden afgehandeld. Op basis van gesprekken met aanvrager en vertegenwoordiger van de stichting is zelfs sprake geweest van een gedoogtermijn van slechts een beperkt aantal weken.

Op zeer korte termijn (dinsdag 1 juni a.s.) is een bestuurlijke afspraak gepland om met de vertegenwoordiger van de stichting de huidige stand van zaken te bespreken.

De aanvraag wordt afgehandeld binnen het cluster Veiligheidsbureau.

De portefeuillehouder betreft de Burgemeester mevrouw W. Delissen – van Tongerlo.

Bron: de raadsgriffier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *