Grave Lokaal

Bouwrijpmaken nieuw-Maaszicht begint, met vertraging, 31 mei as.

Het terrein op de hoek van de Pater van den Elsenstraat en de Koninginnedijk moet bouwrijp gemaakt worden. Dit is nodig voor de bouw van het nieuwe Maaszicht. Het werk houdt o.a. in dat er aanpassingen aan de riolering en de wegen plaatsvinden in en rondom de Pater van de Elsenstraat. Het werk zou op 3 mei jl. beginnen, echter tot op heden is het terrein alleen nog maar gedeeltelijk opgeschoond.

De reden dat nog niet begonnen is, is dat Waterschap Aa en Maas nog twijfels had over het ontwerp van de aan te leggen riolering bij de Koninginnedijk. Door deze twijfel kon de aannemer nog niet beginnen met de rioleringswerkzaamheden. Om de twijfel bij het waterschap weg te nemen heeft de gemeente het ontwerp laten onderzoeken op stabiliteit en veiligheid. De uitslag van dit onderzoek geeft aan dat het ontwerp en de daarbij behorende werkzaamheden geen negatieve invloed hebben op (de veiligheid van) de Koninginnedijk. De rioleringswerkzaamheden kunnen daarmee volgens het ontwerp uitgevoerd gaan worden.

Nu het waterschap het groene licht heeft gegeven kunnen de (rioleringswerkzaamheden)-werkzaamheden beginnen. In week 22 (vanaf 31 mei 2010) zal daarom het werk daadwerkelijk starten.

P.S. Dankzij de nieuwe overheidsdienst digitale meldingen kreeg ik deze melding. Echter niet via het nog niet in gebruik genomen Raadsinformatiesysteem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *