Graafs kunstenaar Sander Alblas doet mee aan Elephant Parade met uniek kunstwerk.

Vanaf donderdag 13 mei start de Elephant Parade in de dierentuin in Emmen,Drenthe: een tentoonstelling van 75 manshoge kunstolifanten en 75 kleinere ‘kamerolifanten’, beschilderd of op andere wijze versierd door evenzo vele kunstenaars uit heel Nederland. De Elephant Parade zet zich in voor de bedreigde Aziatische olifant. Eerder vonden al Elephant Parades plaats in Amsterdam en Londen.

Kunstenaar Sander Alblas uit Grave heeft in samenwerking met aardewerkfabriek Royal Goedewaagen uit Nieuw Buinen, eveneens Drenthe, voor de in Emmen te houden Elephant Parade een kunstwerk gemaakt in de vorm van een 1 meter 50 hoge polyester olifant, getiteld ‘Habitat’.

Hij beplakte de olifant met de inmiddels wereldbekende Goedewaagen huisjes in een straten- en pleinenpatroon. Het staat symbool voor de verstedelijking waardoor het leefgebied van veel diersoorten verdwijnt, waaronder dat van de olifant. Met zijn bewuste keuze voor het beplakken van de olifant met nadrukkelijk Hollandse huisjes wijst Sander Alblas er tevens op dat wij Nederlanders net zo goed schuldig zijn aan de moeilijke positie van de Aziatische olifant. Voor onze woningbouw misbruiken wij het tropisch regenwoud en wanneer de bomen eenmaal gerooid zijn, bevorderen wij de ontwikkeling van de monocultuur van landbouwproducten voor onze westerse consumptie.

Op 9 september dit jaar worden de 75 grote Elephant Parade olifanten, waaronder ook die van Sander Alblas, geveild door Christie’s in het Eden Hotel te Emmen.

Naast dit project is Sander Alblas actief als grafisch beeldend kunstenaar. Hij maakt realistische zeefdrukken in zijn atelier in Nijmegen die hij exposeert door heel het land.

meer informatie op:

http://www.elephantparade.com/
                                                       http://www.goedewaagen.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: