Torens in Grave; gelezen op: www.hartvangrave.nl

Het stoort mij al vele jaren dat Grave als enigste plaats (Stad) van de regio geen herkenbare kerktoren meer heeft . Ieder andere plaats heeft dit wel. De rumoerige geschiedenis van Grave is hier natuurlijk debet aan. Maar toch, ik zou het geweldig vinden als de oude roemruchte toren die bij de Elisabethkerk stond herbouwd zou worden. Dit strijkt heel erg in tegen de huidige kijk van de architecten die het absoluut niet zien zitten om dingen na te bouwen. Jammer, zeker in Grave waar met de botte buldozer de mooiste panden en plekjes met de grond gelijk zijn gemaakt en waar nu een grote kans zich voordoet om het een en ander te corrigeren. Als je het de bevolking van onze stad vraagt ben ik er van overtuigd dat zij hier de schouders wel onder zouden willen zetten. (Kijk bijvoorbeeld naar het initiatief wat geleid heeft tot de herbouw van de Maaspoort, waar bij verschillende aktiviteiten in de stad dankbaar gebruik van gemaakt wordt. Ondanks de tegenwerking van heersende opvattingen toch maar mooi voor mekaar gekregen.!

Wellicht blijft bovenstaande een droom. misschien ook niet.

De toren die nu overblijft van het oude gemeentehuis is naar mijn mening erg lelijk en straalt een “onaf” gevoel uit, net als of het geld voor de aankleding er niet meer was. Ook het karakter (Bosche School?) past toch echt niet in onze oude stad.

Ik heb natuurlijk wel wat “opleukideeën”, : plaats een blikken puntdak, ruw houten ronddak, speel met neon licht, pleister de toren af in gewaagde kleuren, verwerk het oude wapen van Grave op de muren, vestig het kleinste restaurant van de regio boven in de toren enz. enz. enz.

Waar een wil is, is een weg!!!

Groet Marlon Hendriks op www.hartvangrave.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: