Grave Lokaal

Litjens-soap krijgt nog een laatste aflevering.

Freddy Klooté / de Graafsche Courant

Belangrijkste punt op de dinsdagavond gehouden Graafse raadsvergadering was de principe-uitspraak met betrekking tot het bedrijf van de firma Litjens te Escharen.

Na 37 jaar debatten, bestemmingsplannenwijzigingen, procedures tot aan de Hoge Raad, kwijtraken van belangrijke dossiers door de gemeente Grave op cruciale momenten, om maar enkele relevante feiten te nomen, leek aan de lijdensweg op deze avond een definitief einde te komen.

Jacques Leurs (Keerpunt 2010) wenste vooraf een verklaring af te leggen. Omdat hoofdpersoon Ben Litjens een plaats had op zijn verkiezingslijst, gaf hij, in het kader van belangenbehartiging en integriteit, op transparante wijze uitleg over zijn plaats in de discussie.

Overigens viel het met die discussie wel mee. Het voostel van de coalitie om het definitieve besluit uit te stellen tot de volgende raadsvergadering werd met 7 voor  6 tegen aangenomen.

Het wachten is nu nog op de hamerslag van de burgemeester in juni.

Reactie Jan Litjens: de gemeente Grave moet een “ereschuld” inlossen.

Reactie Harry Opsteegh: dit raadsbesluit zal, in het kader van collegiaal bestuur, zeker geëvalueerd worden in het college van B en W.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *