Grave Lokaal

Hans Bos wil binnenstad Grave autovrij.

De binnenstad van Grave moet autovrij gemaakt worden. Dat vindt scheidend wethouder Hans Bos (VVD). Bos pleit voor een autovrije proefperiode rond de bouw van binnenstadproject Hart van Grave.

Daarbij maakt het oude gemeentekantoor plaats voor woningen en winkels.

P.S.  Het was moediger geweest als hij dat voor de gemeenteraadsverkiezingen had gezegd. Nu gaat hij over zijn graf heenregeren. In het verleden is er steeds veel verzet geweest tegen dergelijke plannen. Is dit een proefballonnetje van een wethouder die “gesolliciteerd” heeft of gevraagd wordt om aan te blijven? Moeten de ondernemers en Graveon dit ook weer uit de Gelderlander vernemen? Hoe worden de raadsleden geïnformeerd? Hij had beter zijn tijd aan de Scheepswerf en Litjens kunnen besteden.
Onze wethouder economische zaken is nog nooit poolshoogte wezen nemen bij de firma Litjens in de 8 jaar van zijn bestuursperiode.
vrijdag 23 april 2010



Gelezen op het weblog van leo de Vreede:

Autovrije binnenstad

Inmiddels heb ik nu het hele artikel gelezen over het idee van Hans Bos. Het blijkt dat het nog geen bestuurlijk voornemen is, maar een op zich leuk idee, dat regelmatig opduikt en ook al in de negentiger jaren aan de orde was. Het antwoord zal ook nu hetzelfde zijn:

•eerst actie en drukte in de binnenstad en dan de auto’s eruit en niet omgekeerd. Daarom kan bij evenementen als pinksterfeesten, water- en smartlappenfestival de binnenstad nu ook probleemloos autovrij zijn.

•Voor die tijd moet er voldoende vervangende parkeergelegenheid zijn met een bijpassende verkeerscirculatie. Voor een enkel weekend en met veel braak terrein op het Wisseveld is dit voor bovengenoemde festiviteiten wel op te vangen. Maar dat wordt snel anders.

•De combinatie supermarkt-autovrij is niet erg logisch. Daar moet dus rekening mee worden gehouden.

Het zal (helaas) nog wel enige tijd duren voordat aan deze randvoorwaarden is voldaan. Van een proef tijdens de bouw van het hart van Grave kan dan ook geen sprake zijn.

Wat ik me wel afvraag hoe je deze ideeën in de krant krijgt. Belt de Gelderlander Bos met de vraag of hij nog een ideetje heeft, of belt Bos met de mededeling: “ik heb er weer een”. Ik zit ook vol ideeën, maar de meeste blijken de volgende dag al onzinnig of onhaalbaar.

Balonnen oplaten kan je beter aan Harrie de Greeff overlaten. Die heeft daarvoor de juiste spullen.


Of is dit toch weer regelmatig in de pers verschijnen van bijna ex-wethouder Bos toch een voorbode? Het is maar een ideetje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *