Boze brieven Graafse werf “onbeantwoord”.

door Frank Houtappels / de Gelderlander

Directeur Robert van Kessel van de Graafse Scheepswerf is verbaasd over de reactie van burgemeester en wethouders op zijn uitlatingen in de Gelderlander, eerder deze maand.

Van Kessel vertelde een deel van zijn bedrijf te verhuizen. Dat doet hij omdat hij geen steun voelt van de gemeente Grave. De werf en de gemeente praten al jaren over verplaatsing van het bedrijf: van de Maaskade naar bedrijventerrein Wisseveld. De werf zorgt voor overlast. De provincie legt regelmatig dwangsommen op. Het enige wat Grave volgens Van Kessel hoeft te doen, is er bij de provincie op aandringen de overlast te gedogen zolang er een oplossing gezocht wordt. Omdat dat niet gebeurt is Van Kessel gedwongen activiteiten te verplaatsen, zegt hij. In een brief stellen burgemeester en wethouders nu verbaasd te zijn over Van Kessels reactie in de krant, omdat ze dachten te onderhandelen.
“Ik heb meerdere brieven gestuurd waarin ik aangeef dat de tijd op is. Geen reactie. En nu zijn ze ineens verbaasd. Misschien moet ik voortaan via de Gelderlander reageren”: Van Kessel.

Wethouder Hans Bos:  “Als je een beetje fatsoen hebt, licht je eerst je partners in, niet de krant. Dit heeft ons verrast. Dat hij zijn activiteiten wil verplaatsen, had ik nog nooit ergens gelezen.”

Maandag is er een gesprek tussen Grave en de Scheepswerf. Tot die tijd ligt het onderzoek naar de verplaatsing naar Wisseveld stil.

P.S. Na de publicatie in de Gelderlender heb ik kontakt opgenomen met de Scheepswerf. Behalve de informatiebijeenkomst met de raad waarin hij de penibele situatie al uitlegde en de brandbrief naar de raad, waarna Keerpunt 2010 met een motie kwam in aanwezigheid van een groot deel van het personeel is er ook recent emailverkeer met de behandelend ambtenaar de heer Cees Reijnen.

Burgemeester Delissen, directeur Hubers en wethouder Hans Bos moeten deze correspondentie bij Cees maar eens opvragen voordat ze zo reageren. Deze affaire krijgt “Litjensiaanse” trekjes. Keerpunt 2010 wil via raadsvragen opheldering over de laatste ontwikkelingen en uitlatingen van wethouder Hans Bos.

Conclusie: Burgemeester en Wethouders en de directeur hebben geen zicht op wat er in de ambtelijke organisatie gebeurt!!!

Eén gedachte over “Boze brieven Graafse werf “onbeantwoord”.

  • 29 april 2010 om 16:55
    Permalink

    Opvallend dat H.Bos het onfatsoenlijk vindt dat via de media wordt gecommunicieerd. Hij doet zelf niet anders! Wat zegt dat dus over hem?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: