Van Geest opent onderhandelingen Grave

Jacques van Geest opent de onderhandelingen voor een nieuw college van burgemeester en wethouders in Grave.  De nummer één van VPGrave stuurt vrijdag alle partijen een vragenlijst over mogelijke coalities en eventuele wethouders. VPGrave kreeg woensdag de meeste stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen van Grave. Dinsdag beginnen de officiële onderhandelingen over een nieuw college. VPGrave kiest voor onderhandelingen op basis van programmatische uitgangspunten.

Website de Gelderlander

Jacques van Geest, voorman van de qua stemmen grootste partij van Grave, neemt het voortouw in de coalitie – onderhandelingen. Als informateur stelt hij als opmaat naar deze onderhandelingen elke politiek partij een aantal vragen.

Deze vragen dienen gezien te worden als een verkenning vooraf op basis van een programmatische vergelijking en een inventarisatie van wat partijen wel en niet wensen. De antwoorden van deze vragen worden verwoord in een gespreksnotitie die als basis kan dienen voor het overleg op dinsdag 9 maart 2010.

Dit overleg wordt gehouden na de raadsvergadering en is openbaar. Hiermee wordt recht gedaan aan de uitspraken van de partijen voor de verkiezingen waarin men zich heeft uitgesproken om de coalitie-onderhandelingen in het openbaar en op basis van programma te voeren.

Voor VPGrave is het van belang dat eerst helder wordt wat het programma wordt en dat pas vervolgens de personele bezetting aan de orde komt. Het spreekt vanzelf dat Grave de best mogelijke collegesamenstelling verdient

Onderstaand zijn de vragen aangegeven.  De vragen zijn de navolgende:

1.Welke zijn voor uw partij de 5 belangrijkste aandachtspunten/actiepunten voor de komende 4 jaar?

2.Welke mogelijkheden voor coalitievorming zijn voor u bespreekbaar? De navolgende coalities zijn getalsmatig denkbaar ( uitgaande van 3-partijencombinaties ): VPGrave-VVD-CDA, VPGrave-VVD-LPG, VVD-CDA-LPG, VPGrave-CDA-LPG, VPGrave-CDA-Keerpunt, VVD-CDA-Keerpunt, CDA-LPG-Keerpunt, VPGrave-LPG-Keerpunt, VVD-LPG-Keerpunt, VPGrave-VVD-Keerpunt. U kunt natuurlijk ook kiezen voor een combinatie met vier partijen.

3.Welke van bovengegeven mogelijkheden sluit u om u moverende reden uit?

4.Naar welke coalitie gaat uw voorkeur om programmatische en/of andere redenen uit, welke is uw tweede voorkeur en welke uw derde?

5.Hebt u een wethouderskandidaat en zo ja voor welke portefeuilleonderdelen opteert uw kandidaat en welke portefeuilleonderdelen sluit uw kandidaat uit?

Als VPGrave wachten wij de antwoorden van de diverse partijen af .

De website van VPGrave is de bron.

De fractie en het bestuur van Keerpunt 2010 overleggen dit weekend over ons standpunt.

Eén gedachte over “Van Geest opent onderhandelingen Grave

 • 8 maart 2010 om 00:08
  Permalink

  Ik wens politiek Grave veel succes met deze
  onderzoekingen.
  Bedenk,dat u deze doet 'ten dienste van de gemeenschap van grave'; verlies uw kiezer(s)niet uit het oog;u vertegenwoordigt hen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: