Gravenaar Cees Ketterings is overleden.

N.a.v. het overlijdensbericht dat mij bereikte via Leny van Lieshout het overlijdensbericht in NRC en onderstaand berichtje van de Graveonpagina.

Cees Ketterings schrijft brochure over Graafse historie

Ruim vijftig jaar na zijn vertrek uit zijn geboortestad Grave schrijft Cees Ketterings een brochure over Grave in de eerste helft van de twintigste eeuw. ,,Ik beperk me tot 1950 want die tijd roept bij mij veel herinneringen op”, zegt hij. Afgelopen zaterdag presenteerde hij in het Graafs Museum zijn brochure.

Cees Ketterings vertrok in 1943 uit Grave om regelmatig voor bezoek weer terug te keren naar de oude vestingstad. Zelfs nu, ruim zestig jaar later, voelt hij zich nog altijd verbonden aan zijn geboortestad. ,,Hier ligt mijn jeugd. Ik heb ontzettend veel oude herinneringen aan heel veel mensen en gebeurtenissen. Ik heb dan ook maar besloten om alles op te schrijven. Want als ik er niet meer ben dan gaat de informatie verloren, dat zou jammer zijn.”

In de brochure ‘Grave in de eerste helft van de twintigste eeuw’ schrijft hij onder andere over zijn rijke familiegeschiedenis, de oude carbid-fietslantaarns, de Graafse bevolking, de binnenstad, de kerk en haar godsdienst, de watersnood, de gezondheidszorg, de oude harmonie en de eerste Duitse les. Aan de hand van foto’s en de vlotte pen van dhr. Ketterings komen de oude verhalen weer tot leven. ,,Hoewel ik me op mijn gemak voel in mijn woonplaats Barendrecht kom ik in Grave toch nog altijd graag thuis en voel ik me betrokken bij alles wat er in het stadje gebeurt”, aldus de oud-Gravenaar.

De brochure is te verkrijgen in het Graafs Museum. Voor 7,50 euro kunt u dit unieke exemplaar mee naar huis nemen. Voor meer informatie: http://www.graafsmuseum.nl/

Bron: Leny van Lieshout, NRC en www.Graveon.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: