Afscheid van zeven collega´s in de raad en start onderhandelingen.

In de raadszaal werd afscheid genomen van bovenstaande raadsleden.
 Later meer foto´s in het fotoarchief.
Grave: liever niet in het openbaar
De nieuwe Graafse raadsleden onderhandelen toch liever een op een dan in het openbaar over een nieuwe coalitie. Graves grootste partij in stemmen, VPGrave, wilde gisteren een eerste openbare onderhandelng over een nieuw college beginnen. Vorige week benoemde lijsttrekker Jacques van Geest zich tot informateur. Hij stuurde een vragenljst rond en had na de raadsvergadering van dinsdag met alle partijen willen onderhandelen in het openbaar. “Maar niet alle partijen geven er de voorkeur aan”, zegt hij.
(Keerpunt 2010 had zijn huiswerk gedaan en Jacques van Geest gemaild en was klaar voor een openbare onderhandelingsronde. Jacques Leurs)
Van Geest spreekt daarom alle partijen afzonderlijk. Dat doet hij deze week.Volgende week wordt duidelijk door welke partijen er de komende vier jaar wordt geregeerd.
Bron: de Gelderlander
De VVD meldde zich brutaal, zoals gewoonlijk, als eerste en kon in 5 minuten vertellen dat ze waarschijnlijk “de klus met dit college af willen maken”. Gelukkig leven we in Gave niet in een dictatuur en zijn er onderhandelingen nodig om een goed bestuur te formeren. De fel beoogde krimp in de woningbouw die ze voor staan moet van tafel. Leefbaarheid, winkelvoorzieningen, cultuur, sport, scholen enz. zijn gebaat bij woningen bouwen. Vooral starters en levensloopbestendige woningen. Goede afspraken met Mooiland snel maken!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: