Actueel: 1. Laatste raadsvergadering 2. Meer respect 3. Leerlingenvervoer. 4. Vrouwendag 5. Presentatieviering communicanten Grave en Velp.6. Coalitiebesprekingen 7. Graven in Grave.

1. Laatste raadsvergdering.

Vanavond nemen we een besluit over het carbidschieten. In het voorstel staat een storende fout over het tijdstip rond Oudejaarsnacht. Piet Vollenberg en Leo de Vreede maakten mij daarop opmerkzaam. Wie controleert van het management en/of college raadsvoorstellen voordat ze de deur uitgaan? Nu moet dit op het laatste moment weer aangepast worden. En zo blijft  het beeld van raadsvoorstellen onder de maat bestaan.

2. Meer respect.

Wethouder Hans Bos laat zich in de Gelderlander zeer laatdunkend uit over collega-raadslid Leon Kamps en en noemt hem een “groot lullemannetje”. Burgemeester Wilma Delissen doet regelmatig een beroep op de raad om met respect en met normen en waarden elkaar tegmoet te treden. Daags na de verkiezingen wordt dit al weer vergeten en nog wel door een VVD wethouder die al 8 jaar in ons dagelijks bestuur zit.

3. Leerlingenvervoer en Taxihopper.

Na Boxmeer, Mill en Sint Anthonis haakt ook Cuijk af omdat Taxihopper de gevraagde gegevens niet kan overleggen. Alleen Hans Bos uit Grave heeft wel vertrouwen in Taxihopper volgens de Gelderlander.
Waarop baseert demissionair wethouder Bos zijn besluit ? Ook dit is weer een staaltje van mislukte samenwerking met Cuijk en andere plaatsen.

4. Internationale Vrouwendag.

De organisatie uit Grave had alle raadsleden uitgenodigd. Eenzaam maar niet alleen hoorde ik een boeiende lezing over de biologische verschillen tussen de hersenen van mannen en vrouwen. De Elisabethzaal was vol met vrouwen en enkele mannen. In het fotoarchief meer foto’s.

5. Presentatieviering communicanten in de Sint Elisabeth´s kerk.

Als koster van de St.Elisabeth’s kerk was ik aanwezig bij deze presentatie van meer dan 40 kinderen.
Later enkele foto’s op deze site.

6. Coalitiebesprekingen.

 Informateur Jacques van Geest gaat waarschijnlijk apart gesprekken voeren met andere partijen. Na het afscheid nemen van de 7 raadsleden komen de fracties onder leiding van Jacques van Geest bij elkaar om de verdere stappen te zetten.

7. Graven in Grave met Martin Koolen in de bouwput.  Jo de Wit langs de zijlijn.

Martin Koolen graaft met o.a. bestuursleden Graeft Voort. Jo de Wit staat buitenspel bij de opgravingen in het Hart van Grave. De eerste dag was Jo nog in de proefgleuf te vinden. Vandaag echter niet meer. In het foto/archief meer beelden van de opgraving in de twee proefsleuven.

Eén gedachte over “Actueel: 1. Laatste raadsvergadering 2. Meer respect 3. Leerlingenvervoer. 4. Vrouwendag 5. Presentatieviering communicanten Grave en Velp.6. Coalitiebesprekingen 7. Graven in Grave.

 • 10 maart 2010 om 14:24
  Permalink

  Ter Kennisgeving,

  Op Maandag 8-3 heb ik contakt gehad met:
  Dhr. Marcel Botermans, veldtechnicus van het archeologich proefsleufen onderzoek op het Hofplein te Grave,
  aldaar wordt onderzoek verricht door het ARC.
  Bij voorgenoemd persoon heb ik toestemming gevraagd of ik helpende hand kon zijn, en met zijn toestemming kon ik beginnen, dinsdags melde ik mij, en hij vertelde mij dat hij van mijn dienst geen gebruik meer ging maken:
  Reden was dat Dhr. Koolen niet met mij kon samenwerken, ook enkele leden uit de Stichting Graeft Voort stelde niet op prijs dat Jo de Wit aan dit onderzoek een helpende hand kon zijn.
  Ook zou Jo de Wit, Och laten we het hier maar bij houden, zelfs een helpende hand wordt niet op prijs gesteld, zo zien we waar afgunst en jaloezie naar leid, je wordt van de gemeenschap afgesloten en waarom, omdat de een meer gouden munten heeft gevonden?????????

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: