Grave Lokaal

Gassels pleidooi voor integale kwaliteitsimpuls leefbaarheid en Classens loopt weer tegen een vertraging op.

“Wij doen dan ook een dringend beroep op U en Uw gemeenteraadsfractie om snel na de verkiezingen met ons en het dorp de planvorming op de locatie Torenstraat ter hand te nemen uitgaande van de kenmerkende kwaliteiten van ons initiatiefvoorstel.”

Voor de andere kerkdorpen in uw gemeente zijn inmiddels (zelfs omvangrijkere) moglijkheden geschapen. Het mag toch niet zo zijn dat Gassel buiten de boot blijft vallen! Wij hopen dat de verkiezingen gunstig zullen zijn voor de raadsleden die Gassel een warm hart toedragen en met U tot uitwerking van de beoogde kwaliteitsimpuls te komen.

Grote kans op vertraging kippenboer Heihoek

De verplaatsing van de Gasselse pluimveehouderij Classens van de Torenstraat naar de Heihoekseweg loopt op zijn minst flinke vertraging op. De Raad van State heeft namelijk het bestemmingsplan buiten werking gesteld.

En zonder geldig bestemmingsplan kan de gemeente geen bouwvergunning verlenen.

De Raad van State heeft grote twijfels of er wel voldoende archeologisch onderzoek is en wordt gedaan op de locatie.

Volgens het beleid van de gemeente en provincie mogen alleen op zogenoemde duurzame locaties intensieve veehouderijen worden gebouwd. De Raad twijfelt of de locatie aan de Heihoekseweg wel duurzaam genoeg is.

Verder wil de Raad van State later dit jaar tijdens de behandeling van de bodemzaak onderzoeken of er nog en diepgravend milieu-effectonderzoek (MER) nodig is.

Tot die tijd moet Classens met de armen over elkaar blijven zitten.

Reacties op de digitale Gelderlander:

Wat een grove schande van de gemeente om zulke fouten te maken, degene die dit hebben toegezegd zouden meteen een andere baan moeten nemen. Deze boer moet ook werken voor zijn geld!!!!

collega boer

Iedereen wil zijn eitjes eten en ook graag met enige regelmaat een lekker stukje malse kip op zijn bord, maar de kippen mogen niet gehouden worden…door de Raad van State vanwege ‘archelogisch’ onderzoek en ‘millieueffekten’ onderzoek.

(Hoeveel rechtzaken is men inmiddels verder en hoeveel onderzoeken hebben ze al gedaan?

Wat een schandalige verspilling van tijd en gemeenschapsgeld)

Wat zal de buurt weer blij zijn met de vertraging, want ook zij willen wel de lusten, maar niet de lasten van de KIP.

Vreemd als je bedenkt dat de varkenshouder even verderop wel zijn stallen mag bouwen en de buurman-koeienboer er inmiddels ook een grote stal bij heeft! Nog vreemder: op de locatie waar men wil bouwen zat voorheen een varkensboer!

neelie
 
Mijn reactie:

1. Keerpunt 2010 staat vierkant achter dit voornemen en zal opneming in het coalitieprogramma bepleiten. Het liefst zien we na de verkiezingen een raadsbrede “regering” met bekwame bestuurders die voortvarend aan de slag gaat met vooral de woningbouw in heel Grave. Wisseveld en de Neie Weg moeten zo snel mogelijk op de schop.

2. Ook nu weer is het de Gelderlander die ons uitgebreid informeert over deze langslepende zaak. Hopenlijk informeert wethouder Harry Opsteegh ons zo snel mogelijk in het kader van de actieve informatieplicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *