Opgeknapt Trefpunt (Velp) moet weer opgeknapt worden.

Wethouder Opsteegh zegt dat het opknappen weer tienduizenden euro’s kost. Ja, het is een nieuw gebouw. En toch gaat gemeenschapshuis ‘t Trefpunt in Velp de gemeente Grave handenvol geld kosten. Alweer. Net na de oplevering in 2006 bleken er constructiefouten te zijn gemaakt. Het gebouw moest zo’n anderhalve maand gesloten worden voor een opknapbeurt. De problemen zijn nog altijd niet opgelost. Wethouder Harry Opsteegh verwacht dat een opknapbeurt “tienduizende euro’s kost.
Grave is tienduizenden euro’s kwijt voor een nieuw dak en een harslaagje.
De nieuwe opknapbeurt voor gemeenschapshuis ‘t Trefpunt in Velp kost de gemeente Grave” tienduizenden euro’s”. Dat zegt wethouder Harry Opsteegh. Net na de oplevering in 2006 moest het gemeenschapshuis  alweer gerepareerd worden wegens constructiefouten. Het dak lekte en draagbalken waren te zwak. amper vier jaar verder lekt het dak opnieuw, klemmen de voordeuren en laat de coating van de vloer los. “Er zit een harsachtige substantie op. Daar komen barsten in. Als dat niet gerepareerd wordt, kunnen er gaten in de vloer vallen”. zegt Opsteegh. “De pech is dat we er geen garantie op hebben. De onderaannemer heeft die vloer onder druk van de hoofdaannemer gelegd. Die had al door dat het niet goed zat.”
Verder is de schuine wand tussen de biljartzaal en de grote zaal erg zwaar, zegt de wethouder. “Die krijg je met drie man nog niet open. Wat het precies kost om het allemaal op te knappen, wil Opsteegh nog niet zeggen. “Ik moet eerst de gemeenteraad informeren”. Opsteegh verwacht dat voorstel aan de raad niet eerder dan de laatste raadsvergadering (23 februari) voor de verkiezingen. Carnaval vieren in ‘t Trefpunt moet dus geen prbleem zijn.
Wel is duidelijk dat de gemeente opdraait voor de kosten, al is de aannemer verantwoordelijk voor de constructiefouten. Hoe de gemeente het moet betalen, weet hij niet. “De potjes van de gemeente Grave zijn beperkt. En het is moeilijk veren plukken, want de aannemer is failliet. Bij de curator belanden wij op de stapel. Er komt tot nu toe weinig uit”. Zeg maar niets”. Opsteegh verwacht dat ‘t Trefpunt niet voor een langere periode dan drie dagen dicht moet.
Bron: de Gelderlander/FrankHoutappels/Theo Peters
Mijn reactie:
1. Volgens betrouwbare kringen rond het college kost de opknapbeurt rond de 70.000 euro.
2. Binnenkort krijgt de raad het onderzoeksrapport van de Rekenkamer over ‘t Trefpunt. Het rapport heeft al ter inzage gelegen bij het college ter becommentariering. De commissie bestudeert nu deze opmerkingen. Later, nog voor de verkiezingen,  komt het onderzoeksrapport naar de raad toe die er reikhalzend naar uit kijkt.

Eén gedachte over “Opgeknapt Trefpunt (Velp) moet weer opgeknapt worden.

  • 24 januari 2010 om 10:12
    Permalink

    Ik heb bij de openings kijkdag al gezegd dat de hele staalconstructie niet deugde,dit is ook een fout van de gemeente,de toezichthouders(opzichters)moeten dit ook gezien hebben.Ook de constructeur heeft met een natte vinger gewerkt,en niet te vergeten de smit die het staal geleverd heeft moet dit gezien hebben,De architekt heeft hiein een slechte beurt gemaakt.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: