Grave Lokaal

Nieuwjaarsspeech burgemeester Wilma Delissen.

Klik op:
http://www.grave.nl/index.php?simaction=content&mediumid=1&pagid=138&stukid=15701

Onze burgemeester gaat de kar trekken in het debat over de bestuurlijke toekomst van Grave. Samenwerking, gemeenschappelijke diensten en herindelng komen allemaal voorbij.

In januari vind er al een voorlichtingsbijeenkomst plaats over de BEL gemeente.

Gaan we op deze weg door of kiezen we voor samenvoeging (herindeling) met andere
gemeenten, en zo ja welke? Of zoeken we naar alternatieven zoals bijvoorbeeld samenvoeging van gemeentelijke organisaties met omliggende gemeenten, waarbij elk gemeentebestuur zelfstandig blijft bestaan?

Hoe kunnen we maximale kwaliteit van dienstverlening bieden tegen acceptabele kosten,
waarbij de gemeente geen ver-van-mijn-bedshow wordt voor de inwoners? De gemeenteraad zal voor- en nadelen, consequenties voor de inwoners, kostenaspecten moeten onderzoeken en keuzes maken. En daar moeten we mee aan de slag en ik wil daarin als aanjager en kartrekker fungeren. Met de huidige raad is al afgesproken om de komende maanden concreet te kijken hoe we dit proces het beste kunnen aanpakken.
De nieuwe raad en het nieuwe college zullen er vanaf maart verder mee aan de slag moeten gaan. Een ingewikkeld maar noodzakelijk traject en een grote uitdaging voor de nieuwe gemeenteraad, maar ook voor mij als burgemeester.

Ik vind dat zowel u, als de inwoners maar ook onze medewerkers er recht op hebben dat de stip aan de horizon wordt ingekleurd.
De strategische keuze móet gemaakt worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *