Grave Lokaal

Jo de Wit in NCRV’s Man Bijt Hond

Op de site van Man bijt Hond is het volgende over Jo te lezen:

“Iemand die ook al jaren fanatiek zoekt naar historische voorwerpen, is amateurarcheoloog Jo de Wit. Hij heeft recentelijk ook opzienbarende ontdekkingen gedaan in het Brabantse Grave.

Jo’s grote passie is het verzamelen van spullen uit de oudheid. Dit doet hij nu zo’n 35 jaar en inmiddels heeft hij zijn hele huis volstaan met allerlei spul, wat bezoekers in het weekend kosteloos mogen komen bekijken. Hij gaat daar zelfs zo ver in dat hij sinds enkele jaren zijn kelder heeft omgebouwd tot graftombe. Jo vindt wel eens menselijke botten en deze wilde hij toch wel een speciaal plaatsje in zijn huis geven. Zijn vrouw moppert wel eens over de spullen die Jo elke keer meeneemt naar huis, maar ze berust er wel elke keer in.

Vandaag laat Jo in Man bijt hond zijn laatste ontdekkingen zien en natuurlijk een rondleiding door zijn overvolle huis. “

Iemand die reageerde op het filmpje zegt:”Dat noem ik nou passie voor je hobby. En dat na 35 jaar petje af voor Jo de Wit die deze vondsten ontdekt en bewaard. 🙂 Deze mens zorgt dat de geschiedenis niet verloren gaat” Het filmpje is al meer dan 456 keer bekeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *