Als parkeren in hartje Grave pijn gaat doen.

De Wijkraad Binnenstad Grave voorspelt een verkeersinfarct voor hartje Grave en penningmeester Marjos Bakers wil daar graag over vertellen. “Nu valt het nog mee”, zegt ze. Namens de wijkraad verstuurde zij de brandbrief. “Maar de grootste problemen komen nog” Het probleem is dit. Momenteel zijn er zo’n 450 parkeerplaatsen in de Graafse binnenstad. Maar in Grave wordt de komende jaren druk gebouwd, waardoor parkeerplaatsen verdwijnen (volgens de wijkraad zo’n 290 stuks) Woningen en winkels op het Hofplein (Hart van Grave), verzorgingshuis Maaszicht aan de Koninginnedijk, en de Loswal gaan op de schop.

Het aantal verdwijnende plaatsen moet dus ergens anders in de stad opgevangen worden, stelt de wijkraad. Daarnaast stijgt de behoefte aan parkeerplekken: denk aan de bouwvakkers van het hart van Grave. Met andere woorden: de komende jaren moeten er volgens de wijkraad zo’n 570 plaatsen bij.

Waar die plaatsen moeten komen? Dat is iets voor politiek Grave. Maar daar heeft ze weinig vertrouwen in. “Het zou prettig zijn als politieke partijen zich eerst zouden afvragen wat goed is voor Grave, in plaats van eerst te bedenken wat de partij nu vindt.”

Het voetbalveldje aan de Jan van Cuijkdijk, het schaatsveldje voor de Lovendaalsingel: het zijn maar wat suggesties, zegt ze. En nee, dat zal niet iedereen leuk vinden. Ze hoopt dat Gravenaren zich melden om mee te denken over een oplossing. Zodat de wijkraad daar een vergadering over kan beleggen.

“Elke beslissing is pijnlijk. Maar niets doen is nog pijnlijker.”

Eén gedachte over “Als parkeren in hartje Grave pijn gaat doen.

 • 13 januari 2010 om 15:54
  Permalink

  Mijn beste,
  Parkeerplaats, waar?

  De auto niet kwijt kunnen,
  zet hem tijdelijk dan even voor een lantaarn paal of voor een bloembak, als een ander er maar geen last van heeft, en het verkeer door kan stromen.
  Pakeerplaatsen in de hemel kunnnen we ze niet maken,
  en onder de Markt een parkeerhaven maken zou zonden zijn van al die onderaardse gangen die daar zitten, de wet Malta verbied deze verstoringen.
  Het voetbal veldje en schaats veldje, je zegt dit onder de noemmer suggesties, mijn beste, wonen je kinderen waarvan je kleinkinderen heeft of hierop nog hoopt, niet in Grave, of heeft het je ooit geintereseerd hoe kinderen hier leuk kunnen spelen, ( nog nooit van gehoord, van spelende kinderen ) wel, hier kan ik wel over mee praten. En dit hoop ik ooit nog eens te kunnen doen, praten met je en dit wel doormiddel om naast je te kunnen zitten.
  O,ja waar ik nog niets van gehoord heb, ik heb mij destijds aangemeld om lid te willen worden van uw wijkraad, hiervan heb ik nog niets gehoord, dat is toch even geleden, ongeveer toen onze buren naar nijmegen zijn verhuist.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: