Grave Lokaal

Wethouder financien speelt vlak voor 5 december voor Sinterklaas.

Tijdens de informatieavond over de stand van zaken van de reserves en voorzieningen kwam wethouder Hans Bos met verrassende cijfers. Voor de volgende moties van Keerpunt 2010 is dekking gevonden was zijn boodschap. De raad moet hier zich nog wel over uitspreken.

1. Dierenpark/kinderboerderij Velp.

Roept het college op om bij het agendapunt “Opschonen reserves en voorzieningen”: in de vergaderingen van 8 en 15 december 2009 een bedrag te reserveren voor de jaarlijkse exploitatie voor de Velpse kinderboerderij van € 8000,– en een eenmalige bijdrage van 80.000 euro om huisvesting op orde te maken.

2. GRIP

Roept het college op om bij het agendapunt “Opschonen reserves en voorzieningen”: in de vergaderingen van 8 en 15 december 2009 een bedrag van 15.000,–te reserveren voor ondersteuning van een succesvol ouderenbeleid in de gemeente Grave.

3. Verkeersveiligheid rond Sprankel en Jumbo verbeteren.

Roept het college op om bij het agendapunt “Opschonen reserves en voorzieningen”: in de vergaderingen van 8 en 15 december 2009 een eenmalig bedrag van € 55.000,–te reserveren voor verbetering van de geplande verkeersveiligheid rondom de Sprankel.

4. Kunst in het kerkje + Protestantse Kerk.

Roept het college op om bij het agendapunt “Opschonen reserves en voorzieningen”: eenmalig € 50.000,– te reserveren voor de verbouw van het Protestante kerkje in Grave en jaarlijkse bijdrage van € 5000,– voor het Protestants Kerkje.

5. Investeren in Parkmanagement voor drie industriegebieden.

Roept het college op om bij het agendapunt “Opschonen reserves en voorzieningen”: in de vergaderingen van 8 en 15 december 2009 een eenmalig bedrag van € 10.000,–te reserveren voor het ondersteunen bij de invoering van parkmanagement voor De Bons, Wisseveld en de Eek. Het betreft een co-financiering van de Kamer van koophandel, de gemeente en de ondernemers op de 3 bedrijventerreinen. De Kamer van koophandel levert ook een bijdrage van € 10.000,– als de gemeente eenzelfde bedrag op tafel legt.Het belangrijkste aspect van parkmanagement is de samenwerking. Parkmanagement zorgt ervoor dat de ondernemers zich kunnen richten op hun kernactiviteiten en tegelijkertijd door schaalvoordeel gebruik kunnen maken van goedkopere hoogwaardige diensten. Bijvoorbeeld: beveiliging, collectieve inkoop (elektra, telefonie en gas), afvalverwerking, ict – voorzieningen etc.

Plan Bekaf/de Kat

Voor beide parken wordt eenmalig 225.000 euro beschikbaar gesteld. En structureel 9.000 euro per jaar. De raad was niet te spreken dat deze plannen geschrapt waren door de organisatie.De volgende moties zullen, misschien in gewijzigde vorm nog ingediend worden:6. Starterswoningen bouwen in de Stoof door andere Woonmaatschappij.

De SP, PvdA en Keerpunt 2010 roepen het college op om met een andere woonmaatschappij dan Mooiland aan de slag te gaan met de bouw van starterswoningen in De Stoof. Helaas wil Mooiland in het kader van de recessie niet gaan bouwen op deze locatie. Wellicht wil een andere woonmaatschappij daar wel gaan bouwen. In de gemeente Boxmeer heeft zich een vergelijkbare situatie voorgedaan.Ondanks de crisis is er behoefte aan betaalbare starterswoningen. Wellicht zijn er ook nog provinciale subsidiemogelijkheden. De gronden zijn in bezit van de gemeente en men kan er onmiddellijk mee aan de slag. En gaat over tot de orde van de dag.

7. Archeologie/cultuurhistorie/monumentenzorg.

Roept de voorzitter van het college op om werk te maken van het archeologische erfgoed van de gemeente Grave.Denk hierbij aan:1. De onderaardse gangen in Grave.2. Diverse kelders in de binnenstad.3. Mogelijke archeologische vondsten in de Hanenstraat in Velp ( wellicht van grote waarde).En gaat over tot de orde van de dag.

8. Hampoortbruggen en fiets- en wandelroute naar parkeerplaats Merlet.

Roept het college op om de reeds gereserveerde gelden voor onderzoek aanleg Hampoortbruggen en ontsluiting naar de parkeerplaatsen van Merletcollege van € 50.000,– in het voorjaar 2010 te gaan besteden aan een nader onderzoek. Daarbij moet ook gekeken worden naar plannen van Sensis, Arsenaal, Museum en parkeerplannen.

9. Pen en Stem vragen om stadsdichter en/of schrijver te leveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *