Vakvereniging Brandweer Vrijwilligers wil convenant.

De landelijke Vakvereniging Brandweer Vrijwilligers wil graag convenanten afsluiten met de portefeuillehouders brandweerzorg en de commandant regionale brandweerzorg. In hoeverre Grave dat ook wil is mij nog niet bekend. Ik krijg hier snel duidelijkheid over. Volgende week dinsdag krijgen we informatie over de verdere samenwerking in de brandweerzorg in de regio.

Reactie postleider:
Hallo Jacques.
Er zijn inderdaad door de landelijke vakvereniging brandweer vrijwilligers enkele stukken gestuurd naar de verschillende raden van de gemeentes in Nederland. De op hand staande regionalisatie ligt hier primair aan ten grondslag. De zorg van het borgen van de cohesie tussen de vrijwillige brandweer en de ‘omgeving’, onderschrijven wij als brandweer Grave. Over 2 maanden komt het CBS met onderzoeksresultaten over het ‘vroegtijdig’ vertrekken van brandweer ‘vrijwilligers’. De V.B.V heeft gehandeld vanuit het vrijwilligers-perspectief. Het is nu aan de Raad om de stukken te ‘wegen’ en dit mee te nemen in het verkiezingsprogramma !!De primaire zorg bij brand en ongevallen voor mede-bewoners alsmede het optreden bij rampenbestrijding moeten ten alle tijden gewaarbord zijn. Het ligt voor de hand om uit te spreken dat de samenleving gebaad is bij het in stand houden van een gezonde vrijwilligersorganisatie.

Met vriendelijke groet,

Tom Siebers; Postleider Brandweer Land van Cuijk, Post Grave.

2 gedachten over “Vakvereniging Brandweer Vrijwilligers wil convenant.

 • 2 december 2009 om 19:52
  Permalink

  Hallo Jacques,

  Er zijn inderdaad door de landelijke vakvereniging brandweer vrijwilligers enkele stukken gestuurd naar de verschillende raden van de gemeentes in Nederland. De op hand staande regionalisatie ligt hier primair aan ten grondslag. De zorg van het borgen van de cohesie tussen de vrijwillige brandweer en de 'omgeving', onderschrijven wij als brandweer Grave. Over 2 maanden komt het CBS met onderzoeksresultaten over het 'vroegtijdig' vertrekken van brandweer 'vrijwilligers'. De V.B.V heeft gehandeld vanuit het vrijwilligers-perspectief. Het is nu aan de Raad om de stukken te 'wegen' en dit mee te nemen in het verkiezingsprogramma !!

  De primaire zorg bij brand en ongevallen voor mede-bewoners alsmede het optreden bij rampenbestrijding moeten ten alle tijden gewaarbord zijn.

  Het ligt voor de hand om uit te spreken dat de samenleving gebaad is bij het in stand houden van een gezonde vrijwilligersorganisatie.

  met vriendelijke groet,

  Tom Siebers
  Postleider Brandweer Land van Cuijk, Post Grave

  Beantwoorden
 • 3 december 2009 om 12:49
  Permalink

  Hallo Jacques,

  De reactie is als vanzelfsprekend bedoeld voor alle raadsleden, zou je dit kunnen mededelen in de bijeenkomst?

  met vriendelijke groet,

  Tom Siebers
  Postleider brandweer Grave

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: