Grave Lokaal

Sorry voor gasten op de publieke tribune.

Rond half elf werd het voor diverse mensen op de publieke tribune duidelijk dat hun onderwerp zoals: kinderboerderij Velp, veiligheid verbeteren in Estersveld, uitbreiding Museum, GRIP enz. niet meer behandeld gaan worden. Op 5 januari gaat de raad beslissen over o.a. 10 door mij ingediende moties. Ook de coalitie komt met een amendement om 5 zaken te regelen. De raad moet echter wel over de diverse zaken eerst kunnen praten voordat er besloten wordt.

Normaal is er een voorbereidende vergadering en een besluitvormende vergadering. Deze keer wordt er vier keer vergaderd; voor beide vergaderingen blijken twee avonden nodig te zijn.
Er werd enkele keren op verzoek van de coalitie geschorst voor nader intern overleg over vooral het nu betwiste amendement. Om half elf stapte Piet Vollenberg op en zei: “Afspraak is afspraak.”

Gelukkig gaan er ook dingen goed want de indieners van een burgerinitiatief voor verlichting in hun brandgang is toegezegd dat Mooiland daar voor gaat zorgen. Dit initiatief stierf dus een mooie dood. Dit had veel sneller en anders gergeld moeten worden en niet via het omslachtige burgerinitiatief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *