Negen basisisscholen krijgen verkeersveiligheidlabel.

Het aantal basisscholen met een Brabants VerkeersveiligheidsLabel (BVL) stijgt gestaag. Deze maand behaalden 9 Brabantse basisscholen het label. Dat brengt de teller op 547 scholen (basisscholen en voortgezet onderwijs) waar leerlingen structureel en op de dagelijkse praktijk gericht verkeersonderwijs krijgen.

BVL is een bewijs dat leerlingen verkeerslessen krijgen, er verkeersprojecten met praktische oefeningen zijn, de schoolomgeving en wegen er naartoe verkeersveilig zijn en (verkeers)ouders of -verzorgers betrokken zijn bij verkeerseducatie. Er zijn nu 815 scholen ingeschreven bij het BVL. Een BVL-commissie bepaalt of ze voldoen aan de criteria, kent het label toe en toetst daarna met nacontroles en steekproeven of ze het mogen behouden.

Dit wordt ook een van de speerpunten voor Keerpunt 2010. In Velp, bij de Sprankel en Hartenaas gaan we dit promoten bij de gemeente, ouders en school.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: