ISD en de samenwerkng met Grave; gezien door de ogen van de burgemeester van Mill.

Tsja, die samenwerking in het Land van Cuijk; het blijft tegenzitten. Vrijdag 18 december zou de start van de Intergemeentelijke Sociale Dienst van Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert feestelijk worden beklonken. Helaas heeft de gemeenteraad van Grave op donderdagavond 17 december gemeend harde voorwaarden te moeten stellen aan deze start (organisatie mag maximaal 34 Fte groot zijn). Teleurstellend dat de focus klaarblijkelijk zo sterk op de financiën zijn gericht. Aspecten als kwaliteitsverbetering, vermindering van kwetsbaarheid èn de samenwerking op het werkplein (CWI, UWV en Sociale Dienst) in één gebouw lijken minder belangrijk te zijn. En dit terwijl de arbeidsmarkt in het Land van Cuijk gebaat is bij deze gezamenlijke aanpak; er staan immers nog teveel mensen aan de zijlijn zonder werk! Bovendien was de komst van de ISD eerder dit jaar voor de minister van Sociale Zaken juist reden om het CWI/UWV in het Land van Cuijk te behouden.

Anders waren de inwoners van de vijf gemeenten onherroepelijk aangewezen op het CWI in Oss. Laten we ook dat niet vergeten! Ik hoop oprecht dat het College van Grave met succes zijn gemeenteraad weet te overtuigen. Vanzelfsprekend letten we allen scherp op de kosten; we werken immers met gemeenschapsgeld en dat dient zorgvuldig te worden uitgegeven. Dat lijdt geen twijfel, ook niet in Mill en Sint Hubert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: