Dossier Intergemeentelijke Sociale Dienst: Grave “nadeelgemeente”.

De gemeenteraad zal nog een hele kluif hebben aan dit dossier.

De onvoorwaardelijke eis van de raad, dat de afdeling P&O Cuijk, Mill en Grave, en daarmee dekking van 286.000 euro voor 2010, 213.000 euro voor 2011, 278.300 euro voor 2012 en 324.000 euro voor 2013 naar Grave moet komen legt een zware druk op de onderhandelaars.

Cuijk en Mill moeten naast de geldmiddelen die ze al toezegd hebben nu in het kader van gelijktrekken van desintegratiekosten ook met deze bedragen instemmen. In de voorbereidende vergadering zal nog fors ingezet worden op het funtioneren van onze eigen Sociale Dienst de afgelopen tijd. Er zijn nogal wat feiten boven tafel gekomen waar je niet vrolijk van wordt en die aanleiding zijn om snel voor deze samenwerking te kiezen. Grave legde in het recente verleden teveel de nadruk op verantwoording en vergat de uitsstroom van bijstandsgerechtigden.

Maar er moeten toch eerst harde noten gekraakt worden.

In de voorbereidende vergadering zal fractievoorzitter Henk Siroen van PLC Cuijk zijn visie op de samenwerking geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: