Bezoek aan Atelier Kunstenaar Jan Ketterings.

Blij zijn we met de keuze van het definitieve ontwerp van het herdenkings beeld van de Christus Hemelvaartkerk welke uiteindelijk vergroot in het brons, een plaatsje krijgt tegen de muur van de “Buitenhof” aan het Past. van den Hurkplein.

Kunstenaar Jan Ketterings uit Rosmalen heeft de afbeelding gemaakt met inspiratie die hij op heeft gedaan in gesprekken met oud parochianen van de Chr.Hemelvaart parochie en gevoelens van zichzelf natuurlijk. Immers is dhr.Ketterings geen onbekende in de Hemelvaart wijk/ Past van den Hurk en in Grave.

De kunstenaar heeft in Grave al brons werken hangen van Jan Hondong, G.W.Lovendeal en dr.Kanters (toevoeging Jacques Leurs).

In de afgelopen periode heeft dhr. Ketterings 3 ontwerpen gemaakt waar de opdrachtgever Jelle de Wit van Artica met enkele betrokkenen een keuze uit konden maken. de keuze was vrijwel unaniem na de uitleg van de kunstenaar van herkenningspunten in het kunstwerk. Nu wordt de afbeelding op ware grote gemaakt waarna de afbeelding naar de bronsgieter gaat, daarna nog een eindbewerking ondergaat door dhr. Ketterings.

Medio 2010 zal het kunstwerk, eindelijk na bijna 9 jaar na sluiting van de kerk, onthult worden.

Dan zijn we pas echt: te-Vreden .

Vriendelijke groet,
Jeroen Mol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: