Grave Lokaal

Vragen aan B & W: Litjens en vuile grond op de Bons.

Mondelinge vragen gesteld tijdens de raadsvergadering van 3 november:

Mij is ter ore gekomen van verschillende ondernemers op bedrijvenpark de Bons dat er problemen zijn met vervuilde grond op dit terrein dat het visitekaartje van Grave moest worden. Kan het college hier uitsluitsel over geven?

Antwoord wethouder Bos: er zijn inderdaad problemen maar de gemeente heeft volgens de regels gehandeld. “We betreffen geen blaam”. “Er is verschil tussen schone grond voor woningbouw en industriegrond enz.”

Mijn commentaar:Ik wil graag weten wat er in de contracten gestaan heeft over bijv. onderzoeksplicht en meldplicht enz. Wordt vervolgd.

Vraag 2.

Halverwege september heb ik gevraagd naar de stand van zaken van handhaving/verplaatsing/gerechtelijke procedures van de firma Litjens in Escharen.
Nu worden we netjes door de Gelderlander op de hoogte gebracht van de gang van zaken bij de Hoge Raad maar we willen op de hoogte gehouden worden door het college.

Antwoord wethouder H.Opsteegh:

De krant kan schrijven wat ze wil. We zijn hard op weg om er samen met Litjens uit te komen.

Mijn commentaar: gaat Harry Opsteegh de geschiedenisboeken in als de wethouder van Grave die het wel gelukt is om met ondernemer Ben Litjens en Jan Litjens de zaak netjes op te lossen? Of is het toch weerbarstiger en gooit de Raad van State roet in Harry’s eten?

Bij de behandeling van de parkeernota vroeg ik naar cijfers over het aantal parkeerplaatsen in de parkeergarage van het Hart van Grave en het aantal parkeerplaatsen op de locatie Hart van Grave.

Het antwoord heb ik niet gekregen maar ik kreeg wel een schriftelijke reactie vandaag:

Geachte raadsleden,

M.b.t. het project Bijl/Hofplein kan ik u mededelen dat het Programma van eisen is vastgesteld.

Het stedenbouwkundig plan is heden getoetst aan het programma van eisen en kan nu verder ontwikkeld worden.

De door van der Horst Ontwikkelingsgroep geplande informatieavond van 5 november as. in Palazzo gaat dus gewoon door.

De avond begint om 20.00 uur en eindigt rond 22.00 uur.

Met vriendelijke groet, de griffier Jos Roelofs

Mijn commentaar: het antwoord hoor ik op die presentatie-avond en ik weet nu ook waarom de behandeling van de parkernota gisteren niet uitgesteld kon worden!! Het mobiliteitsfonds is terecht aangepast om meer bedrijvigheid in het Hart van Grave mogelijk te maken.

Het CDA, PvdA en SP willen toch weer een tussenvorm naar Bernhezermodel waardoor er een beginnend haarschuurtje in de coalitie ontstond. Keerpunt 2010, LPG en VVD voelden hier niets voor. Maar het CDA, PvdA en SP waren in de meerderheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *