Engelse motor uit de Tweede Wereldoorlog opgegraven op de Bons.

Het team “Jo Greaft Voort” ontdekt een bijna complete Engelse motor op het bedrijvenpark de Bons.

Jo en zijn Nijmeegse vriend groeven er op los.

In het fotoarchief meer foto’s over deze opgravingen.

Jo was blij verrast dat o.l.v. de burgemeester Grave meer aandacht aan zijn ondergrondse schatten gaat geven.

De Gelderlander: De Graafse amateurarcheoloog Jo de Wit heeft vrijdag een oude motor opgegraven op bedrijventerrein De Bons in Grave. Vermoedelijk gaat het om een Engelse motor uit de Tweede Wereldoorlog. Op verschillende aangetroffen onderdelen staan jaartallen en teksten. Zo is op de accu nog de jaartallen 1941, 1943 en ‘Birmingham England’ te lezen.

De Wit graaft sinds vrijdag op De Bons. Een vriend met een metaaldetector attendeerde hem op een grote hoeveelheid ijzer in de grond. De Wit trof op ongeveer twee meter diepte naast een frame onder meer spatborden, lampen, benzinetank en zendapparatuur aan. Wat met de motor gebeurt, weet De Wit nog niet. “Als je het mij vraagt, is het oud ijzer. Maar wie weet zijn er wel verzamelaars in geïnteresseerd. “Tussen 1939 en 1997 stond er een militaire kazerne op het terrein. Tegenwoordig is een deel van het terrein in gebruik door het asielzoekerscentrum. Het andere deel wordt omgebouwd tot bedrijventerrein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: