Bijeenkomst versterking cultuurhistorie.

Woensdag 2 december organiseert Streekimpuls Peel en Maas, Streekimpuls voor Maas tot Meierij en de Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij (KNHM) een bijeenkomst voor verenigingen, stichtingen en personen die zich bezighouden met cultuurhistorie.

De avond vindt van 19.30 tot 22.00 uur plaatst in Dorpshuis De Schakel in Volkel. Een informatieve avond over subsidiemogelijkheden en loketten die ondersteuning bieden bij het opzetten en realiseren van projecten.

De organiserende partijen
Streekimpuls Peel en Maas en Streekimpuls voor Maas tot Meierij hebben als doel het bevorderen van de leefbaarheid en de economische verscheidenheid op het platteland door het stimuleren en ondersteunen van duurzame initiatieven. De Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij ondersteunt mensen die hun buurt, wijk of streek willen verbeteren. Het gaat daarbij om ideeën en projecten van burgers, vrijwilligersorganisaties en ideële organisaties. Deze projecten richten zich op: actief burgerschap, plattelandsvernieuwing en water.

Inspirerende avond
Het doel van deze bijeenkomst is om verschillende organisaties op het gebied van cultuurhistorie bij elkaar te brengen, om samenwerking te bevorderen en te leren van elkaars ervaringen en om nieuwe uitvoerbare projecten te genereren. Daarnaast wordt informatie verschaft over wat Streekimpuls Peel en Maas, Streekimpuls voor Maas tot Meierij en KNHM kunnen betekenen zowel op inhoudelijk, procedureel als financieel vlak. Ons cultureel en histories erfgoed wordt steeds belangrijker en het is een gezamenlijk doel draagvlak te creëren voor al de mysteries, legendes en verhalen binnen onze leefomgeving.

Het belooft een inspirerende avond te worden!

Speerpunt KEERPUNT 2010: meer aandacht voor cultuurhistorie en wel gemeentebreed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: