Raad Cuijk wil waarnemer tot na de zomer 2010.

De gemeenteraad van Cuijk wil een waarnemer voor de vertrekkende burgemeester Leo Schoots per 1 februari. Die zou dan tot minstens na de zomer van 2010 beschikbaar moeten zijn om in Cuijk als waarnemend eerste burger op de winkel te passen. De commissaris van de koningin wordt in een brief gevraagd de formele benoemingsprocedure voor een opvolger van Schoots pas na de raadsverkiezingen van maart volgend jaar te beginnen.Het is, aldus de raad, wenselijk dat in de vertrouwenscommissie voor de nieuwe burgemeester ook raadsleden uit de nieuwe raad zitten. Dit betekent dat de nieuwe burgemeester van Cuijk pas na de zomer 2010 benoemd zal kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: