Partijen Grave boycotten geheime vergadering.

door Frank Houtappels

(de Sherlock Holmes van de Gelderlander volgens Matt Cruijsen).

De SP en Keerpunt 2010, Jacques Leurs, boycotten voortaan besloten vergaderingen van de Graafse gemeenteraad. Dat begon maandag, toen de Graafse raad achter gesloten deuren vergaderde over het project Hart van Grave.

De SP neemt besloten raadsvergaderingen niet meer serieus. Dat komt omdat burgemeester Wilma Delissen geen actie onderneemt tegen wethouder Harry Opsteegh. Die vertelde eerder in deze krant openlijk over plannen waarover de raad in vertrouwen was ingelicht. Opsteegh bood de raad zijn excuses aan. Delissen accepteert dat, net als een meerderheid van de gemeenteraad. Maar ze zegt meteen een strafrechtelijk onderzoek in te stellen als er weer geheime informatie uit besloten raadsvergaderingen op straat komt. De SP en Keerpunt 2010 vinden dat de burgemeester te mild is voor de wethouder.”Ik heb de buik vol van besloten vergaderingen. Telkens als er gelekt werd, werden wij gewaarschuwd en dreigde ze met juridische stappen. Nu is duidelijk wie er gelekt heeft, de wethouder dus, en onderneemt ze geen actie. Rechtsongelijkheid“, zegt fractieleider Frank Stoffer van de SP.

Delissen zegt zich te beraden op manieren waarop de raad over belangrijke onderwerpen toch vertrouwelijk geïnformeerd kan worden. “We moeten terughoudender zijn met besloten vergaderingen. Daar ontkomen we niet aan. Voortaan moeten we elkaar iedere keer diep in de ogen kijken. Bespreken we dit in de openbaarheid, of in beslotenheid?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: