Grave Lokaal

Opsteegh moet zijn excuses aanbieden

Burgemeester Wilma Delissen van Grave doet geen aangifte tegen haar eigen wethouder Harry Opsteegh. Wel moet die zijn excuses aanbieden aan de gemeenteraad, zoals hij zich ook bij Delissen verontschuldigd heeft.

Opsteegh vertelde De Gelderlander in juli over plannen om het asielzoekerscentrum naar bedrijventerrein Wisseveld te verplaatsen. Plannen die geheim hadden moeten blijven. De raad was er namelijk in vertrouwen over geïnformeerd.

In een brief aan de gemeenteraad antwoordt Delissen op vragen van raadslid Piet Vollenberg (LPG). Die wilde weten wat het schenden van de geheimhouding voor gevolgen heeft.

Opsteegh realiseerde zich volgens Delissen niet dat het onderwerp in een besloten raadsvergadering aan de orde was geweest.

De Gelderlander > http://www.gelderlander.nl/voorpagina/maasland/

Reacties

“Opsteegh realiseerde zich volgens Delissen niet dat het onderwerp in een besloten raadsvergadering aan de orde was geweest”. Ook in Grave zijn besloten raadsvergaderingen uitzonderingen op de bekende regel. Als er al tot een besloten vergadering wordt besloten dan handelt het daar om onderwerpen die nog niet rijp zijn om bekendgemaakt te worden. Gelet op de uitzonderlijke situatie waarbij een wethouder wist of in ieder geval behoorde te weten dat e.e.a. in een besloten vergadering was besproken, is dit excuus natuurlijk een flutuitvlucht.

Maar ook het gemeentebestuur van Grave laat zich weer van haar zwakste kant zien. Een “sorry” is al weer voldoende om alles met de mantel der liefde toe te dekken. Ben eens benieuwd of de raad meer ruggegraat heeft en het vertrouwen in Opsteegh opzegt. Van het college is immers geen heil of sanctie te verwachten.
Fritz F. – 22-09-2009 12:57

Hoe kon boer Opsteegh dit ook weten als men het hem niet uitdrukkelijk verteld.
Peter – 22-09-2009 11:35

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *