Gebouw Intergemeentelijke Sociale Dienst in Cuijk al in gebruik.

Grave, Mill en Cuijk gaan als alles goed gaat in 2010 samenwerken in een ISD in Cuijk. Het personeel is nu aan zet.

Ter lering het volgende:

Intergemeentelijke Sociale Dienst elimineert dodelijke verliezen .

Wat doe je als je organisatie volop in beweging is? Toe aan een nieuwe stap, maar je huidige softwareleverancier kan het tempo moeilijk volgen. Afscheid nemen, verder kijken of toch doorgaan op dezelfde voet?
Een lastig dilemma, waar de Intergemeentelijke Sociale Dienst (IGSD) Oldambt tot voor kort nog mee worstelde. Amper een jaar later staat alles op de rit. IGSD koos uit-eindelijk voor GWS4all, de geïntegreerde welzijnsapplicatie van Centric.

“We maken nu écht de gewenste stap naar een klantgerichte organisatie”, zegt ICT-coördinator Erik-Jan Vens.Bij de keuze van de juiste applicatie ging IGSD niet over één nacht ijs. Aan vier vergelijkbare diensten in de omgeving werd een bezoek gebracht en werd uiteindelijk een keuze gemaakt.

Onder invloed van de nieuwe directeur, die in hetzelfde tijdsbestek zijn opwachting maakte, kwam alles vervolgens in een stroomversnelling. Hij maakte zich sterk voor een professionaliseringsslag in de organisatie.

Hiervoor moesten, naast de inzet van GWS4all, ook de huidige processen op de schop. Daarnaast ging IGSD sterker inzetten op de samenwerking met het UWV en het CWI. Al bleek dat achteraf toch nog best een hele kluif.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: