Echo’s van een verdwenen kerk.

Van Elisabeth, voor Elisabeth. Als cadeau bij de opening krijgt de Christus Hemelvaartkerk in het westen van Grave in 1963 een klok, Elisabeth genaamd.
Een cadeau van de veel oudere ‘moederkerk’ Sint-Elisabeth aan de Hoofdwagt. Vijfhonderd kilogram brons. Zaterdag 12 september (11.00 uur) zal de klok opnieuw luiden, na een adempauze van zo’n acht jaar. Want in 2001 ging de Hemelvaartkerk dicht en werd gesloopt. En Elisabeth, de kerkklok, verhuisde naar het plein voor de Sint-Elisabethkerk.

Zonder te luiden, trouwens: de klok stond er op een bakstenen plateau. Emmaüs laat nu een klokkenstoel bouwen voor de Elisabethkerk (kosten: ongeveer twintigduizend euro). Want een klok moet hangen. En luiden. Een keer of acht per jaar zal dat voortaan gebeuren.

In De Gelderlander van donderdag 3 september een reportage over de Graafse klok. Zie editie Maasland.

U kunt de klok ook horen luiden door te klikken op:

http://www.christushemelvaartkerk.nl/

Eén gedachte over “Echo’s van een verdwenen kerk.

  • 3 september 2009 om 17:13
    Permalink

    Mooi dat de klok een plaats krijgt, maar is 20 000 euro niet een beetje een overdreven uitgave?
    Ik ben benieuwd als het "Hemelvaart" orgel het begeeft of er dan ook geld beschikbaar is voor een nieuwe bespeelbaar orgel voor de huidige organisten. is er ook geld voor onderhoud van dit orgel en beelden die in de kerk staan?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: