Speerpunt keerpunt 2010: betaalbaar en goed leerlingen vervoer.!!! Boxmeer wil af van Taxihopper; en Grave???

Boxmeer heeft geen vertrouwen in Taxihopper.

Het leerlingenvervoer wordt volgens de gemeente Boxmeer alleen maar duurder, terwijl er signalen binnenkomen dat het niet beter wordt.

Voor Boxmeer is dat één van de redenen om de overeenkomst met Taxihopper aan het eind van dit jaar op te zeggen. De gemeente onderzoekt momenteel wat daarvan de financiële gevolgen zijn.Aanleiding om in te grijpen is een incident deze week waarbij een aantal leerlingen niet werd opgehaald van hun school voor speciaal onderwijs. Taxihopper, dat alle taxiritten regelt, baalt stevig van de aantijgingen uit Boxmeer. Volgens een woordvoerder zijn in de tijd dat Taxihopper de zaken regelt juist ‘misstanden inzichtelijk gemaakt’ en klachten opgelost. “Kinderen zaten te lang in de taxi, rekeningen werden op meerdere plekken neergelegd.”Fouten zijn nooit helemaal te voorkomen, stelt Taxihopper. “Maar 90 procent van alle klachten kunnen we pareren, die zijn niet door ons ontstaan.”

P.S. Als secretaris van het schoolbestuur van de Wingerd in Cuijk (speciaal basisonderwijs) heb in het vorige schooljaar regelmatig signalen van het team gekregen dat er van alles misging.

De Graafse ambtenaar onderwijs Fred Vink kan de raad via het college exact vertellen hoe in Grave de situatie was en of er verbeteringen zijn.

Verantwoordelijk wethouder is de heer Harry Opsteegh die dit hoofdpijn dossier beheerd want de prijzen van het leerlingenvervoer rijzen de pan uit ondanks een Europese aanbesteding waarna nog een onderzoek loopt door Ernst & Young.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: